Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Martin Wolf: Πού κάνει λάθος ο Βλάντιμιρ Πούτιν


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξη του στους Financial Times ότι ο φιλελευθερισμός είναι νεκρός, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη την πολιτική της πολυπολιτισμικότητας.

Έχει δίκιο;

Η απάντηση του βασικού αρθρογράφου της βρετανικής εφημερίδας είναι ένα κατηγορηματικό «όχι».

Όπως τονίζει ο Martin Wolf, οι θεμελιώδεις ιδέες του φιλελευθερισμού μπορεί να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, αλλά οι κοινωνίες που έχουν οικοδομηθεί πάνω στις ιδέες αυτές είναι οι πιο επιτυχημένες στην ανθρώπινη ιστορία. Οι ιδέες αυτές δεν έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες μόνο στη Δύση αλλά και σε άλλες περιοχές της υφηλίου, τονίζει.


Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες εμφανίζουν σοβαρές αδυναμίες, οι οποίες έχουν εκφραστεί τα τελευταία χρόνια μέσω της ανόδου του εθνικισμού και του προστατευτισμού.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Worf προτάσσει την ανάγκη για προσαρμογές και αναθεωρήσεις που θα οδηγήσουν σε μια νέα μορφή φιλελεύθερης δημοκρατικής κοινωνίας.

Δείτε το Video


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]