Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι η Μέρκελ ανόητη ή κυνική;


Τα επικρατούντα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία, στηριζόμενα από τα περισσότερα ΜΜΕ, πιστεύουν ακράδαντα πως εμείς οι Γερμανοί είμαστε παραδειγματικοί Ευρωπαίοι! Εν τούτοις συμβαίνει αυτό ακριβώς, για το οποίο μας είχε προειδοποιήσει ο Thomas Mann το 1953, στη διάσημη ομιλία του στο Αμβούργο: «Εν τω μεταξύ έχουμε μία γερμανική Ευρώπη. Και οι γείτονες μας δεν θα το ανεχθούν για πολύ καιρό ακόμη».
Ο τίτλος, η απορία καλύτερα δεν είναι δική μας – αλλά ενός από τους πολλούς λογικούς Γερμανούς που υπάρχουν, όπως εκείνος που είπε τα εξής
«Είναι ασφαλώς ντροπή ο τρόπος, με τον οποίο αντιδράει η γερμανική κυβέρνηση, απέναντι στις απαιτήσεις των Ελλήνων για τις γερμανικές επανορθώσεις. Όποιος δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του για το σκοτεινότατο παρελθόν του και δεν αντιμετωπίζει τα θύματα του με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει, δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα από την ιστορία του» (πηγή).
Πρόκειται για έναν γερμανό πολιτικό, τον κ. O. Lafontaine, ο οποίος ανάρτησε το παρακάτω κείμενο στη σελίδα του (πηγή) – τεκμηριώνοντας με τη σειρά του πως δεν είναι όλοι οι Γερμανοί οι ίδιοι, όπως συμβαίνει με κάθε λαό. Σε ελεύθερη απόδοση γράφει τα εξής:
«Η καγκελάριος A. Merkel, σε μία προεκλογική της εμφάνιση στην Κροατία, τοποθετήθηκε αποφασιστικά εναντίον του εθνικισμού. Όπως ανέφερε, η Ευρώπη αποτελεί ένα εγχείρημα για την προώθηση της ειρήνης – λόγω του οποίου όμως διεξάγεται πόλεμος μαζί με τις Η.Π.Α. στη Μέση Ανατολή, εξοπλίζεται συνεχώς και στέλνονται στρατιωτικές δυνάμεις στην Αφρική! Ένα εγχείρημα για την προώθηση της ελευθερίας – χωρίς όμως να στηρίζει η Γερμανία ή η ΕΕ από κοινού την απελευθέρωση του ιδρυτή των Wiki Leaks (Assange).

Συνεχίζοντας η κυρία A. Merkel δήλωσε πως η Ευρώπη είναι ένα εγχείρημα για την προώθηση της ευημερίας – κάτι που έχουν βιώσει κυρίως οι Έλληνες, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί, στους οποίους επιβλήθηκαν αιματηρές μειώσεις των μισθών, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους, η βίαιη λιτότητα και η πολιτική «σοκ και δέους», με εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν η επόμενη φράση της, σύμφωνα με την οποία ο εθνικισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ευρωπαϊκού εγχειρήματος – του έργου που συντελείται στην ΕΕ. Είναι αλήθεια ανόητη ή κυνική; Ο γερμανικός εξαγωγικός εθνικισμός είναι ακριβώς αυτός που καταστρέφει από πολλά χρόνια τώρα το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Πουλάμε στους Ευρωπαίους γείτονες μας περισσότερα εμπορεύματα και υπηρεσίες, σε σχέση με όσα αγοράζουμε από αυτούς. Τους εξάγουμε ανεργία. Ο γερμανικός εθνικισμός στην αγορά εργασίας, οδηγεί στην προσέλευση γιατρών και νοσηλευτών από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη Γερμανία – σαν να μην υπάρχουν εκεί άρρωστοι και ηλικιωμένοι που χρειάζονται φροντίδα!

Περισσότεροι από 3.000 Έλληνες γιατροί μετανάστευσαν στη Γερμανία – τους εισάγαμε αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, το ελληνικό σύστημα υγείας αδυνατεί σχεδόν να λειτουργήσει και ευρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Κλέψαμε χιλιάδες παιδιά τους, μαζί με τα χρήματα που κόστισε η εκπαίδευση τους (200.000 € ανά άτομο), χωρίς καμία ντροπή θα έπρεπε να συμπληρώσει – ενώ λεηλατούμε τη μία χώρα μετά την άλλη, μετατρέποντας την σε εξαθλιωμένη αποικία μας.  

Περαιτέρω η κυρία A. Merkel  είπε τα εξής: «Η ειρήνη στην Ευρώπη μπορεί τότε μόνο να διατηρηθεί, όταν δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας συμφέροντα, τα γερμανικά αλλά, επίσης, των Κροατών και των άλλων μελών της ΕΕ – επίσης όταν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε την άλλη πλευρά, να μπούμε στα δικά της παπούτσια»! Πολύ κωμικό το ότι, καμία άλλη γειτονική ευρωπαϊκή χώρα δεν συνειδητοποίησε αυτήν την παραδειγματική συμπεριφορά μας – την καλοσύνη μας.

Αφού λοιπόν η κυρία A. Merkel  μετέτρεψε την πολιτική χαλάρωσης των σχέσεων με τη Σοβιετική Ένωση που είχε πετύχει ο W. Brandt σε μία συγκρουσιακή πολιτική εναντίον της Ρωσίας, συμμετέχοντας στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλλαν οι Η.Π.Α., πρόκειται τώρα μαζί με την ενδεχόμενη διάδοχο της να καταστρέψει τις σχέσεις της Γερμανίας με τη Γαλλία. Στη Γαλλία αναρωτιούνται όλο και πιο συχνά εάν μπορεί κανείς να μιλάει πια για μία γερμανό-γαλλική φιλία.

Παρόλα αυτά, τα επικρατούντα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία, στηριζόμενα από τα περισσότερα ΜΜΕ, πιστεύουν ακράδαντα πως είμαστε παραδειγματικοί Ευρωπαίοι!  Εν τούτοις συμβαίνει αυτό ακριβώς, για το οποίο μας είχε προειδοποιήσει ο Thomas Mann το 1953, στη διάσημη ομιλία του στο Αμβούργο: «Εν τω μεταξύ έχουμε μία γερμανική Ευρώπη. Και οι γείτονες μας δεν θα το ανεχθούν για πολύ καιρό ακόμη».

Του O. Lafontaine  σε ελεύθερη απόδοση 
Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ούτε ανόητη ούτε κυνική,απλά είναι "βαλτή",και κάνει τη δουλειά που της ανάθεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος την έβαλε, δηλαδή, και προπαντός πώς;

      Διαγραφή
    2. Μιχαήλ, είναι βαλτή και το ποιός την έβαλε μπορείς με ένα απλό ψάξιμο να πάρεις τις απαντήσεις στις απορίες σου.Αυτή φταίει για τις στρατιές των λαθρο-μεταναστών που κατάκλυσαν την Ε.Ε. και την πατρίδα μας , που τώρα τους έχουν αποκλείσει εδώ, δεν χρειάζονται άλλους.

      Το γερμανικό Grundgesetz (σύνταγμα για μια κατεχόμενη χώρα) τροποποιήθηκε για να ωθήσει τις πόρτες ανοικτές για τα πλήθη. εγκρίθηκε η ευρωπαϊκή συμφωνία κοινωνικής ασφάλισης (Europäisches Fürsorgeabkommen), εφαρμόστηκαν διεθνείς συμβάσεις όπως η γερμανική τουρκική συμφωνία. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ατέλειωτα φωνάζουν για περισσότερη μετανάστευση. Όλο και περισσότερη νομοθεσία ωθείται να ευνοήσει τους μετανάστες στην αστυνομία, καθώς οι εκπαιδευτικοί των σχολείων κ.λπ. ενώ οι αριστεροί πολιτικοί στοχεύουν σε μια ποσόστωση 40% μεταναστών στην κρατική διοίκηση στο Βερολίνο. Κανένα από τα προαναφερθέντα, ούτε οι μουσουλμάνοι ούτε οι μετανάστες δεν σχεδίαζαν ούτε εφαρμόζονταν παράγοντες ώθησης αλλά και έλξης για τη μετανάστευση! Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται σήμερα για μουσουλμάνους έχουν ψηφίσει για ακριβώς αυτούς τους "συντηρητικούς"...."γκουγκλάρισε" το και διάβασε το στην μετάφραση του google.
      June 2, 2011 "This article is about our countries being under attack ... not from the outside, but from the top down, for the implementation of hidden agendas."
      by Oliver
      Berlin Correspondent
      (henrymakow.com)

      Διαγραφή
    3. Όταν κάποιος ισχυρίζεται κάτι, είναι τουλάχιστον άκομψο, για να μην πω τίποτε άλλο, να στέλνει τον άλλον να ψάχνει την επαλήθευση. Βγήκε, ή όχι με ελεύθερες εκλογές;

      Συμφωνώ ότι αυτή άναψε το πράσινο φως για τούς λαθρομετανάστες, αλλά τελικά ανέστειλε την Συνθήκη Schengen, όταν δεν θέλησε άλλους για την Γερμανία. Εντούτοις, φορτώθηκε εκών άκων περισσότερους απ' ό,τι επιθυμούσε και τώρα αντιμετωπίζει το φάσμα τής AfD.

      Grundgesetz σημαίνει Βασικός Νόμος και δεν είναι σύνταγμα για μια κατεχόμενη χώρα, διότι η Γερμανία έχει πάψει να είναι κατεχομένη χώρα από το 1989. Για περισσότερη μελέτη Warum Deutschlands Verfassung Grundgesetz heißt.

      Δεν θα προχωρήσω περισσότερο, διότι δεν είναι το θέμα αυτό. Ο χθεσινός Ανώνυμος έγραψε κάτι κι εγώ τον ρώτησα επ' αυτού, επειδή κι εμείς εδώ, στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να μιλάμε γι αυτούς "που έβαλαν" να μάς κυβερνούν, λες και μάς τούς βάλανε με τα τανκς.

      Διαγραφή
  2. Κομμουνίστρια είναι! Την κομμουνιστική φυλή υποστηρίζει! Καθόλου ανόητη δεν είναι!
    Ετσι όπως κατέστρεψαν και τις χώρες του ανατολικού μπλοκ,
    έτσι θα καταστρέψει και αυτή και το κομμουνιστικό σοβιετικό κοινοβούλιο και τις χώρες της Δύσης.
    Αυτή και η λοιπή νομενκλατούρα όμως περνάει από το αίμα των Χριστιανών (φόροι), ζωή και κότα! Απολαμβάνουν χλιδάτη ζωή με κότερα και αεροπλάνα και πετάνε και ένα κομμάτι ψωμί στους λαθρομεταντάστες για να τους ψηφίζουν δολοφονώντας τα Ευρωπαϊκά έθνη μεταξύ αυτών και το Γερμανικό!!!

    Και ο αναλυστ ούτε λίγο ούτε πολύ την αποκαλεί εθνικίστρια!!!
    Καλά αυτό γράφει ότι θέλει. ΕΝας σχολιαστής να του επισημάνει πως δεν τρώμε πια αριστερό σανό δεν υπάρχει σε αυτό το εξαιρετικό ιστολόγιο;

    Απλά είναι τα πράγματα.
    Καλά αυτός ο ανλυστ κομμουνιστής είναι και δεν βλέπει την αλήθεια;
    Τώρα θα μου πείς ένα την έβλεπε και εάν δεν ήταν αριστερός με τον κομμουνιστή καραμανλικό μπελόπουλο θα πήγαινε;

    Κοντά στου νου και η γνώση ...
    Μην αφήνετε τους κομμουνιστές και ιδίως τους κρυφοαριστερούς σε χλωρό κλαρί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://averoph.wordpress.com/2019/05/22/%CF%89%CF%82-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-30-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9/

    Ως τώρα 30 τα λεωφορεία που ετοιμάζονται να έρθουν από την Τουρκία για να ψηφίσουν…

    Πολύτιμοι ψηφοφόροι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης

    Παρακαλούμε ιδιαίτερα εσάς τους πολύτιμους συντοπίτες μας που ζείτε στην μητέρα πατρίδα να μετάσχετε στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και του ευρωκοινοβουλίου που θα γίνουν την Κυριακή 26 Μαΐου.

    Μετά από επικοινωνία που είχα σήμερα με προέδρους συλλόγων μας, ενημερώθηκα πως θα διατεθούν 12 λεωφορεία από την Προύσα και συνολικά 30 από την Τουρκία. Το αίτημά μας από εσάς πολύτιμοι ομογενείς μας είναι τις επόμενες μέρες αυτή η συμμετοχή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

    Ερντεμ Χουσεϊν -υποψηφιος δήμαρχος Αρριανών.
    https://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2019/05/55658704_1951510781625711_2390118221840646144_n.jpg

    FACEBOOK

    Σχ: Τα λεωφορεία αυτά υποτίθεται πως τα βάζει ο αλυτρωτικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης-Τουρκίας. Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε το ποιος βάζει τα χρήματα για τα λεωφορεία…

    Αλήθεια ο ¨αριστερός¨ υποψήφιος δήμαρχος κ. Χουσείν ξέρει μήπως να μας πει ποιος πληρώνει και κυρίως γιατί πληρώνει αυτά τα λεωφορεία ;

    Και πάντως μια απεργία των τελωνειακών εκείνες τις μέρες θα ήταν πολύ χρήσιμη για το έθνος….
    https://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2019/05/61107661_2032207573556031_1239808963587866624_n.jpg
    Σχετικά με αυτή την μεταφορά των ψηφοφόρων πριν από μικρό διάστημα είχαμε κάνει αυτή την ανάρτηση :

    Μήνυμα εν όψει των εκλογών : ¨Εδώ τα τζάμπα λεωφορεία για Θράκη¨….

    Πηγή: TourkikaNea


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://tourkikanea.gr/%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B7/dorean-metakiniseis/

    Μήνυμα εν όψει των εκλογών : ¨Εδώ τα τζάμπα λεωφορεία για Θράκη¨….

    14 Μαΐου 2019


    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να πούμε πως είμαστε εδώ !

    Στις εκλογες της τοπικής αυτοδιοίκησης η ψήφος μας για την Δυτική Θράκη!

    ΜΗΝ ΛΕΣ ¨ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ;¨

    Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

    26 ΜΑΪΟΥ 2019

    Σας μεταφέρουμε στην κάλπη, μπορείτε να ενημερωθείτε από όλα τα παραρτήματα μας…
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
    http://www.bttdd.org.tr/
    14/5/2019
    Σχ : Η αφίσα αυτή εμφανίζεται μόλις κανείς ανοίξει την ιστοσελίδα του συλλόγου αυτού. Το ποιος χρηματοδοτεί την μετακίνηση των ψηφοφόρων από διάφορες πόλεις της Τουρκίας προς τη Θράκη νομίζουμε πως δεν χρειάζεται επεξήγηση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]