Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψηφίζουμε για την αξιοπρέπειά μας…


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε. Για Δήμους, Περιφέρειες και… ευρωβουλευτές. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η συμμετοχή μας, γιατί η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση, το αποτέλεσμα της οποίας εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως οι συμμετέχοντες επαγγελματίες πολιτικοί και τα οικονομικά συμφέροντα εντός ή εκτός χώρας. Οι εκλογές, λοιπόν, είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Είναι η ημέρα κατά την οποία οι πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για να αναδείξουν εκείνον ή εκείνους που για τα επόμενα 4-5 χρόνια θα αποφασίζουν για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες και, γιατί όχι… ενάντια των πολιτών.

Η ημέρα των εκλογών είναι τόσο σοβαρή, που εάν δεν υπήρχε, λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα διαπίστωναν την απουσία της κι αυτό επειδή η ψήφος του πολίτη χρησιμοποιείται ως βαλβίδα εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, ως πρόφαση για την αλλαγή προσώπων που έχουν κουράσει και ως μέθοδος παραπλάνησης του «λαουτζίκου» ο οποίος μέχρι και σήμερα πιστεύει πως αυτός αποφασίζει ποιος θα τον εκπροσωπεί, ποιος θα τον κυβερνά και ποιος θα παίρνει αποφάσεις ακόμη και για την ίδια την ύπαρξή του…

Κάποιοι, όχι αδίκως, ισχυρίζονται πως εάν οι εκλογές οδηγούσαν σε κάτι καλύτερο, θα τις είχαν καταργήσει. Και όμως, εάν οι ψηφοφόροι οργανωθούν, μπορούν να εξαναγκάσουν με την ψήφο τους και (ακόμη και ακαριαία) τους εκπροσώπους τους στην δημιουργία ενός νέου, ενός καλύτερου, δικαιότερου και αποτελεσματικότερου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας. Και για να συμβεί αυτό, κατ’ αρχήν θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στην μοναδική (ανά τετραετία) ημέρα που μπορούμε να καταθέσουμε την άποψή μας και να στείλουμε τα μηνύματά μας προς τους πολιτικούς «ταγούς» ή «λαγούς».

Η μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία διαστρεβλώνει το αντιπροσωπευτικό ποσοστό και οδηγεί σε θλιβερές καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται ισχνές μειοψηφίες και φτάνουμε στο σημείο αποκόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνούν μια περήφανη χώρα, την οποία εξευτελίζουν και απομειώνουν για ένα πλήθος λόγων, οι περισσότεροι των οποίων συνδέονται είτε με την ψυχιατρική επιστήμη είτε με την οικονομική αποκατάστασή τους.


Αυτή την Κυριακή έχουμε μια σοβαρή ευθύνη. Να στείλουμε το μήνυμά μας σε όλους εκείνους τους εθνομηδενιστές, τους αντίχριστους, τους επαγγελματίες πολιτικούς ή στους σοφούς που θέλουν να μας σώσουν επαναλαμβάνοντας την ιστορία με διαφορετικά πρόσωπα.
Και θα είναι, θα πρέπει να είναι, ένα πρώτο και σαφές μήνυμα για το τι θα συμβεί στον Τσίπρα και στην παρεούλα του στις βουλευτικές εκλογές.

Στις δημοτικές εκλογές πρέπει να βρούμε πρόσωπα που γνωρίζουμε για την εντιμότητά τους, αλλά και για την αγάπη τους για την πόλη τους. Ανθρώπους που μας κοιτάζουν στα μάτια. Ανθρώπους αξιοπρεπείς, έντιμους και εργατικούς…

Στις Περιφερειακές εκλογές, να στείλουμε ένα σοβαρό μήνυμα στο «τουρλουμπούκι» του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας όλους τους άλλους συνδυασμούς εκτός από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το «τσάκισμα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα επακολουθήσει στις βουλευτικές εκλογές (όποτε και εάν γίνουν αυτές)…

Στις Ευρωεκλογές καλούμαστε να τιμωρήσουμε όλα τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα μέσα στη Βουλή. Όλα τα κόμματα που άλλα επί δεκαετίες και άλλα για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα έπαιξαν πολλά βρώμικα παιχνίδια εις βάρος των πολιτών και της χώρας. Πρόσωπα φρέσκα, με γνώσεις, με εμπειρία, με όρεξη για δουλειά, που ζουν μακριά από διάφορες «κοινωνικές οργανώσεις». Έντιμους πολίτες που αποφάσισαν να εκτεθούν με την υποψηφιότητά τους ελπίζοντας πως και άλλοι έντιμοι και ικανοί θα αποφασίσουν να κάνουν το «βήμα μπροστά».

Γενικά, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε έντιμα πρόσωπα, καταδικάζουμε κόμματα, και διαγράφουμε από την πολιτική ζωή αποκόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το "δείγμα γραφής" των οποίων έχει ξεπεράσει και αυτό του ιστορικά γνωστού Εφιάλτη των Θερμοπυλών.

Αν είμαστε έστω και λίγο έξυπνοι σαν λαός, θα αποφασίσουμε να κινηθούμε εμείς με σχέδιο εναντίον όλων εκείνων που ζουν από εμάς και εις βάρος μας. Έχουν αποκαλυφθεί όλοι τους. Δική μας σειρά, ευκαιρία και ευθύνη, είναι, να τους αποδώσουμε όλα όσα τους αξίζουν. Μεθοδικά και απρόβλεπτα. Τρόποι υπάρχουν. Μακριά όμως από τους διάφορους πατριδέμπορους και χριστέμπορους που εμφανίστηκαν ως «σωτήρες», είτε για να εξυπηρετήσουν την ματαιοδοξία τους είτε για να λειτουργήσουν ως «δούρειοι ίπποι» του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Την Κυριακή αυτή έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα οριστικού τέλους στον Αλέξη Τσίπρα και τους πλιατσικολόγους του, αλλά και ένα μήνυμα μη ανοχής της πολιτικής κενολογίας όλων των υπολοίπων που κάνουν πρόβες, άλλοι για να μας κυβερνήσουν και άλλοι για να μας παραπλανήσουν…

Αυτή την Κυριακή, έχουμε γιορτή. Αρκεί να είμαστε όλοι, υπεύθυνα, εκεί…
Μπροστά στην κάλπη, απέναντι στην ευθύνη μας και με μοναδική σκέψη την αξιοπρέπειά μας…

ΥΓ: Στη δεκαετία του ’90, ήταν οι ίδιοι οι πολιτικοί που έλεγαν πως «η πολιτική ασθενεί». Σήμερα, πλέον, η πολιτική βρωμάει σαν άταφο πτώμα. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τοποθετήσουμε τα διάφορα «πτώματα» εκεί που πραγματικά ανήκουν… Διαφορετικά, να είστε βέβαιοι πως πολύ σύντομα θα είμαστε εμείς που θα τρέφουμε αυτά τα «πτώματα» με τις δικές μας σάρκες… Ή μήπως αυτό συμβαίνει ήδη;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Στην Ελλαδα το "φρεσκο" μετατρεπεται πολυ γρηγορα σε μπαγιατικο.

    Οι "αποστατες" φθανουν στο σημειο να γινονται πρωθυπουργοι και υποτιθεται οτι καθε φορα που

    ψηφιζει ο κοσμος τον επομενο, αποδεικνυεται πολυ χειροτερος απο τον προηγουμενο.

    Και για να ξεκουμπιστει ο σημερινος ξεφτιλας πρωθυπουργισκος, δεν αρκει να ψηφιστουν καποια

    πατριωτικα κομματα, αλλα μονο ΕΝΑ που θα εχει την απαραιτητη κοινοβουλευτικη δυναμη για να τον

    αντιμετωπισει ,καθως με διασπορα ψηφων στο τελος νικητης θα βγει ο σημερινος ξεφτιλας.

    Το αμεσο ερωτημα που προκυπτει ειναι πως θα αντιμετωπιστει ο επομενος ξεφτιλας.

    Ενας αλλος ξεφτιλας, ο μπουταρης, τουλαχιστον φιλοτιμηθηκε να απελευθερωσει τα "γιδια" απο το

    δικο του μαντρι! Τα βαρεθηκε!!

    Για να δουμε ποια "μαντρια" θα κερδισουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνικέ λαέ, σ’ αυτές τις εκλογές υπάρχουν δύο μονάχα επιλογές : 1) το κόμμα των πολιτικών κομμάτων, της μεταπολιτευτικής σαπίλας και της αμερικανοκρατίας, που αρχίζει από την ΝΔ και καταλήγει σε ΚΚΕ και 2) η Χρυσή Αυγή! .........Διαλέγεις και παίρνεις!........απεναντι απο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ειναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ......
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα είναι ότι ο πατριωτικός χώρος είναι κατακερματισμένος.
    Θεωρώ ότι η ευθύνη είναι τον προσώπων, που υποτίθεται ότι τον εκπροσωπούν.
    Γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο: ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ!!

    Το αποτέλεσμα είναι, να μπαίνουν πολλοί στη λογική της "χαμένης ψήφου" και να καταλήγουν στο εκάστοτε δίπολο με τη λογική "το μη χείρον βέλτιστον"...
    ΕΤΣΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιγόνη Μαντά.24 Μαΐου 2019 στις 1:36 π.μ.

    Εξαιρετικό άρθρο! Θίγει όλα τα καίρια και “επικίνδυνα” σημεία των προσεχών τριπλών εκλογών.
    Προσωπικά, αν συνόψιζα τις ορθές επιλογές του αληθινού Έλληνα, που πονάει για την κατάντια της πατρίδος του και εν πολλοίς και τη δική του, θα έλεγα τα εξής, που είναι σχεδόν σε πλήρη συμφωνία με το άρθρο:

    1ον Δεν απέχουμε, πάση θυσία προσερχόμαστε στις κάλπες. Και δε ρίχνουμε άκυρο ή λευκό. Αυτές οι επιλογές είναι καταστροφικές.
    α. Γιατί θα ψηφίσουν τα κομματόσκυλα και οι ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί. Αυτό δε θα είναι για το καλό της πατρίδος μας, αλλά για την καταστροφή της.
    β. Γιατί αλλοιώνεται το πραγματικό ποσοστό των κομμάτων και φέρονται να κατέχουν μια πλασματική δύναμη που δεν τους ανήκει. Ο Τσίπρας π.χ. έλεγε “εσείς με ψηφίσατε”! Και είχε πάρει μόλις το 19,...% του συνόλου των ψηφοφόρων, δηλαδή αυτό το ποσοστό θα είχε, αν είχαν πάει όλοι οι Έλληνες να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα αποφεύγοντας το άκυρο και το λευκό. Αυτά, επειδή δεν προσμετρώνται στα έγκυρα, λειτουργούν ακριβώς όπως η αποχή. Φουσκώνουν τα ποσοστά, φουσκώνει και η οίηση και η αυθαιρεσία των “αρχηγών” του δικομματισμού και κυρίως του κόμματος που θα κυβερνήσει.

    2ον Δεν ψηφίζουμε κανένα από το κόμματα του κοινοβουλίου, ούτε τους “όψιμους” πατριώτες. Ψηφίζουμε με μεγάλη προσοχή κάποιο μικρό κόμμα, αληθινά πατριωτικό, που μας εκφράζει.

    3ον. Για Δημάρχους ψηφίζουμε τους πιο ΕΝΤΙΜΟΥΣ και αληθινούς πατριώτες, με πιστοποιημένο από μακρού χρόνου το ενδιαφέρον τους για την πόλη μας. Το ίδιο και για Περιφερειάρχες, έντιμους και αληθινούς πατριώτες.

    Μακριά, από πολύ μακριά από ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πολιτική λέπρα πρέπει να αφανιστεί. Μακριά και από τον άλλο πόλο του δικομματισμού, ώστε να μην περιπίπτουμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. 45 χρόνια τώρα αυτό γίνεται. Γι 'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια σε μια Ελεύθερη και ευημερούσα Ελλάδα!

    Υ.Γ. Δε θα αλλάξουν βέβαια τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά ας ρίξουμε τις πρώτες "εύστοχες βολές" με προσήλωση στο στόχο: μια αξιοπρεπή ζωή για όλους , σε μια ελευθερη και ευμερούσα Ελλάδα.
    Καλό βόλι, λοιπόν! Ένα έχουμε ο καθένας/μία μας, ας μην το χαραμίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]