Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία λόγω Πρεσπών


Αναλυτικά τα ποσοστά

Πλήρης αντιστροφή δεδομένων σχεδόν στο σύνολο των νομών της Μακεδονίας. Οι μοναδικές τρεις περιφερειακές ενότητες που ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του

Tο μακεδονικό ζήτημα και η επίσπευση της λύσης της ονομασίας της γειτονικής χώρας οδήγησαν σε τεράστια εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε ολόκληρη τη Μακεδονία, στις Ευρωεκλογές.

Το κυβερνών κόμμα υπέστη μεγάλη φθορά στα ποσοστά που έλαβε στο σύνολο των μακεδονικών νομών, σε σύγκριση με αυτά που είχε πάρει στις Ευρωεκλογές του 2014. Μάλιστα, η κατακρήμνιση αυτή κατάσταση αποτυπώθηκε από πολύ νωρίς και οι διαφορές είχαν παγιωθεί πολύ πριν συμπληρωθεί το 50% της ενσωμάτωσης των τμημάτων στη δεξαμενή των αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά οι διαφορές στα ποσοστά των δύο κομμάτων:


Στις Σέρρες, το 10,9% υπέρ της ΝΔ το 2014 ξεπέρασε τώρα το 20,1%.

Στη Χαλκιδική το +3,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, έφτασε σήμερα στο +16,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει πάνω από το 5% που είχε κερδίσει το 2014.

Στο Κιλκίς το +7,4% της ΝΔ πήγε στο 17,2%.

Στην Καβάλα ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε με 5,1%, ενώ τώρα η διαφορά έχει διαμορφωθεί στο 16,4%.

Στη Δράμα είχε χάσει με 7,5% και σήμερα ηττάται με 16,5%.

Στη Β' Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει με οριακή διαφορά (0,18%) και πλέον χάνει με διαφορά άνω του 17%.

Στην Α' Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει με σχεδόν 6% και φέτος ηττάται με διαφορά 8 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων.

Στην Πέλλα η ΝΔ είχε επικρατήσει με +5,7% και τώρα αυξάνει τη διαφορά στις 15 μονάδες. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτα τα ποσοστά του (20,26% το 2014, 20,04% σήμερα).

Στην Ημαθία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το πάνω χέρι με διαφορά 2,5% και πλέον χάνει με σχεδόν 13%.

Στην Πιερία η ΝΔ ήταν μπροστά με 4,6% και τώρα έχει αυξήσει τη διαφορά στο 19,5%!

Στην Κοζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει με 1,1% και πλέον χάνει με πάνω από 8,5 μονάδες.

Στη Φλώρινα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ηττηθεί με 2,5% και η διαφορά πλέον αυξάνεται σε 6,3%.

Στα Γρεβενά η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από 6,1% το 2014 σε σχεδόν 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην Καστοριά το 2014 η ΝΔ είχε κερδίσει κατά κράτος, με διαφορά 13,1%, και τώρα την αυξάνει σε 19,3%!

Να σημειωθεί ότι Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα είναι οι μοναδικές περιφερειακές ενότητες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2014: από 18,58% σε 23,95% στον πρώτο νομό, από 18,55% σε 21,61% στον δεύτερο και από 23,52% σε 27,13% στον τρίτο.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τσίπρα σου το λέγαμε, δεν ψηφίζει στην Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ζάεφ, πόσους ψήφους πήρες από αυτούς; για την παράδοση της Μακεδονίας μας στους Σλάβους των Σκοπίων πήρες αρκετά μεγάλο ποσοστό, έπρεπε να πάρεις κάτω από το 10% ή να εξαφανιστείς στην Μακεδονία μας, δεν τους καταλαβαίνω τους πολίτες εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς καί μάς αδειάζει τή γωνιά. Αγαπητή Κέλλυ. Ό Αλιέξης πού προετοίμαζε συμφωνία τύπου Πρεσπών νά παραχωρήσει Θράκη Αιγαίο. Αλήθεια είδε κανείς στόν εκλογικό χάρτη Ξάνθη Κομοτηνή; Τί έγινε εκεί; Γιατί ή Θράκη φαινόταν εκτός Ελληνικής επικράτειας; Τόσο "χοντρό" λάθος; Δέν τό πιστεύω. Μάλλον μάς έδειχναν μέ αυτό τόν τρόπο τί πρόκειται νά γίνει. Μέ τό μουσουλμανικό κόμμα σέ λίγο νά ζητά αυτονομίες κτλ... Καί επειδή από παλαιότερα σχόλια σου. Εκδηλώνεις συμπάθεια πρός τήν ΝΔ καί τόν έν δυνάμει πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχω νά σου πώ τά εξής: Τί θά κάνει μέ τήν προδοτική συμφωνία τής Μακεδονίας; Θά τήν ανατρέψει; Γιατί παλαιότερη δήλωση του: "θά σεβαστούμε υφιστάμενες συμφωνίες" . Καί σήμερα πληροφορούμαστε ότι τό Βερολίνο έστειλε φιρμάνι στήν αποικία τής Greeheland : ΌΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ". Απόψε εστάλη τό σχετικό σήμα τής βέρμαχτ, πρός τούς φυλάρχους καί τούς οπλαρχηγούς τής αποικίας...

      Διαγραφή
    2. Πάνο, λυπάμαι αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση, αυτή η οικογένεια όπως και όλες οι οικογένειες που τα μέλη τους είναι επαγγελματίες πολιτικοί δεν μου αρέσουν.Θυμάμαι στις εσωκομματικές εκλογές της νδ ότι έβγαινε ο Τζιτζικώστας και μετά μάθαμε ότι άλλαξαν τα αποτελέσματα κατόπιν εντολής της Γερμανίδας, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέμα, όμως προσωπικά το πιστεύω, η Μέρκελ διατάζει ακόμα, μέχρι να ξεκουμπιστεί.
      Για την προδοτική συμφωνία ίσως αναγκαστεί από την ομογένεια να αλλάξει την γλώσσα και την ιθαγένεια, το όνομα έχω την εντύπωση πως δεν θα προσπαθήσει να το αλλάξει.Ότι θέλουν οι γερμαναράδες, αγαπητέ. Ας φύγει ο ανθέλληνας γιατί κινδυνεύει η Θράκη και τα νησιά μας και ο επόμενος αυτοδυναμία δεν θα κάνει για αυτό ίσως συγκρατηθεί στις διαταγές των ξένων.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]