Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχητική πρωτιά για το DEB στην Κομοτηνή


Τα τουρκικά φερέφωνα έφτασαν στο 40%!

Ένα από τα θλιβερά και άκρως ανησυχητικά στοιχεία των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται η πρωτιά στον πολύ ευαίσθητο νομό της Ροδόπης για το ακραίο μειονοτικό κόμμα, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας. Το ΚΙΕΦ-DEB εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις της Άγκυρας στη Θράκη, σηκώνοντας τη σημαία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής για τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου κράτους», υπονομεύοντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Υψηλό ποσοστό έλαβε το συγκεκριμένο κόμμα και στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε ποσοστό ενσωμάτωσης κάτι περισσότερο από 28% το DEB συγκέντρωνε ποσοστό 40,06%% στη Ροδόπη, με τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα με το περίπου μισό ποσοστό (19,96%). Εκτιμάται πως το ακραίο μειονοτικό κόμμα ενίσχυσε τα ποσοστά του με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, που υποχώρησε στην περιοχή.


Απειλή

Πρόκειται για μείζον θέμα και απειλή σε βάρος της Ελλάδας, που έχει διογκωθεί λόγω της αβελτηρίας και της εγκληματικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Το DEB έλαβε πολύ υψηλό ποσοστό και στην Ξάνθη, αφού σε ενσωμάτωση 29,06% ελάμβανε ποσοστό 20,43% και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα. Πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 26,32%.

Το κόμμα DEB αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και σήμερα διοικείται από τον Μουσταφά Αλή Τσαούς. Βασικός στόχος του είναι να προβληθεί ως μοναδικός-αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας. Το τελευταίο διάστημα, σε πλήρη εναρμόνιση με τη ρητορική της Άγκυρας, το DEB αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στη Θράκη, τροφοδοτώντας την τουρκική προπαγάνδα. Τα ποσοστά που έλαβε σε Ροδόπη και Ξάνθη το μειονοτικό κόμμα είναι άκρως ανησυχητικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. http://www.biblionet.gr/book/183416/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82,_%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%9D./%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%99%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1


    Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία


    ...Καλοκαίρι του 1922. Η προδοσία είχε ολοκληρωθεί. Οι φαρισαίοι της εποχής και ο ανθελληνικός όχλος είπε στις Μεγάλες Δυνάμεις, που έπαιζαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό "Σταυρωθήτω". Ο λίβας επέπεσε στην Ιωνία και ήταν πια φανερό ότι τα λυχνάρια των Εκκλησιών της ήταν έτοιμα να σβήσουν...

    ...Με χίλιες δυο δυσκολίες έφτασαν στη Σμύρνη, όπου επικρατούσε μια αλλοφροσύνη. Άνθρωποι τρέχαν από δω κι από κει, ενώ έπεφταν πυροβολισμοί και οι τσέτες είχαν αρχίσει το πλιάτσικο και να βάζουν φωτιά στις συνοικίες των Ελλήνων...

    ...Μια ολόκληρη εβδομάδα, γεμάτη αγωνία πέρασαν στο νεκροταφείο. Για νερό, φαγητό και τις ανάγκες τους, ούτε λόγος. Κι όμως άντεξαν. Μια μέρα άκουσαν κάποιον να φωνάζει: "Στα πλοία για να σωθούμε! Οι τσέτες καίνε τις συνοικίες των Ελλήνων και των Αρμενίων! Θέλουν να μας κάψουν ζωντανούς, ή να μας σφάξουν όταν βγούμε από εδώ για να σωθούμε". Όλοι εξαντλημένοι από την αγωνία, την κούραση, την αφαγία τόσων ημερών ξετρύπωσαν από τους τάφους και με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει κινήθηκαν προς την προκυμαία. Η απελπισία, η αγωνία του θανάτου, η προσπάθεια να μείνουν ζωντανοί ήταν αποτυπωμένες σε όλους. Ο ένας μπορούσε να πατήσει τον άλλο αν έτσι νόμιζε ότι θα σωθεί. Και εκεί, στην παραλία, η Αγγελική έχασε την Ευαγγελία. Οι φωτιές που άναψαν μεθοδευμένα οι Τούρκοι και το ποδοβολητό των ανθρώπων, που έκαμε τη γη να τρέμει, της πήγαν τον πανικό στα ουράνια...

    Το δράμα των Ελλήνων της Δυτικής Μίκράς Ασίας ξετυλίγεται μέσα από τις γραμμές του ιστορικού μυθιστορήματος του Μικρασιάτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου "Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία".

    Εκτός από τη Μαγνησία η ιστορία εκτυλίσσεται στη Σμύρνη και σε άλλα μέρη της Ιωνίας: Σιβρισάρι, Φώκαια, Αϊδίνι, Μενεμένη, Κασαμπάς, Κασαμπόβασι, Χορόσκιοϊ, Πάρσα, Τσοπανησιά και Μουραντιέ-Χαμιντιέ είναι μερικά. Πέρα από τα πρόσωπα του μυθιστορήματος ρόλο έχουν και ιστορικά πρόσωπα της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://enausis.blogspot.com/2019/05/blog-post.html

    Δεύτερο Κόσοβο σχεδιάζει η Τουρκία στη Θράκη

    Όσες φορές η ελληνική Θράκη έρχεται στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, αυτό συνήθως γίνεται εξαιτίας των δηλώσεων ή της επίσκεψης σε αυτή κάποιου Τούρκου πολιτικού. Μέσα από αυτές τις σποραδικές αναφορές ο μέσος Έλληνας έχει μια μάλλον θολή εντύπωση για το τί συμβαίνει στην Θράκη. Στο πλαίσιο λοιπόν των γενικότερων εξελίξεων είναι ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε: τί ακριβώς συμβαίνει στη Θράκη; Τί επιδιώκει η τουρκική πολιτική στην περιοχή και τί έχει επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια;

    Η «ιδιαιτερότητα» της Θράκης έγκειται στο ότι διαθέτει μια ευάριθμη μουσουλμανική μειονότητα. Η ύπαρξη μουσουλμανικών πληθυσμών στην περιοχή είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία από την ανταλλαγή πληθυσμών που η ίδια επέβαλε, εξαίρεσε αμοιβαία τους μουσουλμάνους της Θράκης και τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

    Σημειώνουμε ότι αναφερόμαστε σε «μουσουλμάνους της Θράκης» διότι οι σχετικοί πληθυσμοί που παρέμειναν στην περιοχή ήταν εξαρχής ετερογενείς, διακρινόμενοι σε τουρκόφωνους, Πομάκους και Αθίγγανους.

    Αντίστοιχα μιλάμε για «Έλληνες της Τουρκίας», όχι από μεροληψία, αλλά διότι οι «Ρωμιοί» που έμειναν στην Τουρκία είχαν θρησκευτική και γλωσσική ομοιογένεια, διέθεταν θεσμούς (Πατριαρχείο), σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και είχαν βαθιές ιστορικές αναφορές. Επί πλέον, από τους ελληνορθόδοξους που κρίθηκαν μη ανταλλάξιμοι, οι 30.000 ήταν Έλληνες υπήκοοι, κάτοικοι Κωνσταντινουπόλως και οι 8.200 ήταν Έλληνες κάτοικοι των νησιών Ίμβρου και Τενέδου.

    Υπενθυμίζουμε ότι τα ελληνικά νησιά Ίμβρος και Τένεδος, παραχωρήθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας των Στενών. Αυτό ωστόσο έγινε με τη ρητή απαίτηση (Άρθρο 14) ότι οι πληθυσμοί τους θα διατηρούσαν την αυτονομία τους. Η δέσμευση αυτή ποτέ δεν τηρήθηκε από την Τουρκία, η οποία με σειρά ενεργειών πέτυχε τον εξανδραποδισμό των ελληνικών πληθυσμών και από τα δύο αυτά νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]