Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αποπεμφθείς πρώην ΥΠΕΞ προκαλεί


Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε πολύ να επιβάλει στους Έλληνες, παρά τη θέλησή τους, την εθνικά επιζήμια και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Για λόγους που μόνο εκείνος και ο πρωθυπουργός γνωρίζουν, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να προσφύγουν σε δημοψήφισμα, ως όφειλαν στον λαό και στο έθνος, χάρισαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας στην εθνοτική κουρελού των Σκοπίων, αναγνώρισαν γλώσσα και εθνότητα «μακεδονική» και έβαλαν την πατρίδα σε περιπέτειες από τις οποίες δύσκολα θα εξέλθει αλώβητη.

Τώρα, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και να πείσει ότι μπορεί ακόμα να διαδραματίσει κάποιον ρόλο. Σε συνέντευξη που έδωσε στον News24/7 στους 88,6 ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού «αποχρωματίζοντας» με τον τρόπο του το σκάνδαλο της Novartis. Χωρίς να αρνείται ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου, θολώνει τα νερά χρησιμοποιώντας τη λέξη «σκανδαλολογία».

Μεταξύ άλλων, είπε ο κ. Κοτζιάς: «Eχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει. Εάν τα σκάνδαλα υπάρχουν -που πιστεύω ότι υπάρχουν- και έχουν αποδειχθεί, πρέπει να βοηθηθεί η γενική ατμόσφαιρα να κάνει αποδεκτό ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Δεν μπορεί, όμως, να γίνεται μοναδικό θέμα αντιπαράθεσης. Αυτό δείχνει ένα γήπεδο το οποίο, σας θυμίζω, την περίοδο '89-'93 δεν το κέρδισε η Αριστερά».


Ο Νίκος Κοτζιάς αποπέμφθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και, ως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψε σε κανέναν. Αντιθέτως, η κοινωνία δέχτηκε με ανακούφιση και χαρά την είδηση για την αποπομπή του αρχιτέκτονα του εθνικού εξευτελισμού των Πρεσπών. Από πολλούς θεωρείται πολιτικά νεκρός και είναι ιδεολογικά αντιπαθής σε εκατομμύρια Eλληνες. Η δημόσια παρουσία του μόνο όχληση και δυσφορία προκαλεί, μια και διαρκώς βρίσκεται σε διαρκή αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα.

Η επαναφορά του σε θέση ευθύνης στην Ελλάδα, μετά τις Πρέσπες, φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Iσως να μπορούσε να διεκδικήσει κάποιον ρόλο στα πολιτικά πράγματα, αν περισσεύει, στα Σκόπια...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στρατηγέ Κωσταράκο, μετά την καταστροφή τα λόγια είναι εύκολα και ο πατριωτισμός ανέξοδος.

    Είπες: "Μια παρέα νεοκομμουνιστών, διεθνιστών και άσχετων διπλωματών ξεπούλησαν τη Μακεδονία". Αν πράγματι εννοείς αυτά που λες δεν έχεις παρα να δηλώσεις δημόσια ότι η Ν.Δ. όταν γίνει κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

    Αν δεν εισακουστείς κι αντιθετα σου "παραγγείλουν" να ανασκευάσεις δεν έχεις παρά να εγκαταλείψεις τη Ν.Δ. "με το κεφάλι ψηλά". Και όλοι οι γνήσιοι Έλληνες θα είναι μαζί σου.

    Οι άνευ έμπρακτου αντικρίσματος δηλώσεις αποδεικνύεται πάντα πως λέγονται προς άγραν εντυπώσεων, δηλαδή ψήφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]