Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βία θέλεις; Πάρτην! Μένει στην Μονμάρτη


Μάλλον είναι σίγουροι οι της κυβερνήσεως πως, ό,τι κι αν πουν ή πράξουν θα το καταπιούμε αμάσητο…

Λόγια όχι απλά μεγάλων, αλλά υπερμεγεθών κυριών της πολιτικής: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική τη βλέπει ως Μονμάρτρη της πρωτεύουσας». Τάδε έφη η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπό μια έννοια, έχει δίκιο. Οι συνταγές «φλαμπέ» (τα φαγητά που λαμπαδιάζουν και στα φέρνει φλεγόμενα ο σεφ αυτοπροσώπως ή ο σερβιτόρος) συνηθίζονται στις Μονμάρτρες των Παρισίων. Και τα Εξάρχεια μια γειτονιά φλαμπέ είναι. Πρωτοξαδελφάκι της Αίτνας, συμπεθέρα του Βεζούβιου - μόνο που η δική της λάβα είναι χειροποίητη, φτιαγμένη στα «εργαστήρια» του αντάρτικου πόλης.


Όσο για τον πολιτισμό; Ασ' τα, χρυσή μου, μούρλια, όνειρο, να πάτε κι εσείς! Οι καλές ημερομηνίες με τις «εγκαταστάσεις» που έχουν ως βασική θεματολογία τους τη βία και τις ρίψεις βομβών μολότοφ είναι όλες οι ημέρες εγγύς της 17ης Νοεμβρίου (Πολυτεχνείο), αλλά και της 6ης Δεκεμβρίου (δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου).

Σε αυτές τις εκθέσεις αναρχικής και ακροαριστερής τέχνης, με χρυσούς χορηγούς τα παρακράτη εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά και τους Ελληνες φορολογουμένους, που πληρώνουν τις ζημιές, είναι μονίμως καλεσμένοι οι κάτοικοι της ελληνικής Μονμάρτρης (των Εξαρχείων, δηλαδή), στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και διαλεχτά ΜΜΕ, που χρόνια τώρα υπερασπίζονται «τα παιδιά» και το δικαίωμά τους να καίνε τας Αθήνας.

Πάντως, αν είναι μια φορά κέντρο τέχνης και πολιτισμού τα Εξάρχεια, η κυβέρνηση είναι δέκα φορές κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Παράγει περισσότερο σουρεαλισμό απ’ όσον μπορούμε να καταναλώσουμε...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]