Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυλάκιση 10 μηνών σε γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία


Γερμανοί αξιωματικοί, δήθεν μεθυσμένοι, πήγαν στο Ακρωτήρι, υπέστειλαν το εθνικό μας σύμβολο και ανάρτησαν το δικό τους

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε δυο νεαρούς αξιωματικούς του Γερμανικού Στρατού που υπέστειλαν την ελληνική σημαία στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι και την πέταξαν στα βράχια, υψώνοντας στη θέση της την γερμανική.

Πρωτοφανής πρόκληση των Γερμανών στην Κρήτη! Γερμανοί αξιωματικοί πήγαν στο σημείο του Ακρωτηρίου των Χανίων -εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία «Ζορμπάς»-, υπέστειλαν την ελληνική σημαία, την πέταξαν στα βράχια και πάνω της τοποθέτησαν πέτρες (προβαίνοντας έτσι σε μια συμβολική «ταφή» της Ελλάδας) και ανάρτησαν την πολεμική της Γερμανίας.

Η βάναυσα προκλητική και ανθελληνική ενέργειά τους έγινε αντιληπτή από μέλη της Εθνοφρουράς, τα οποία κινήθηκαν αμέσως προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι Γερμανοί. Αφού τους σταμάτησαν, τους είπαν να μην αποχωρήσουν, διότι είχαν καλέσει την Αστυνομία.


Ύστερα από λίγη ώρα στο σημείο έφτασε και Γερμανός αξιωματικός, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους εξαγριωμένους Κρήτες να αφήσουν τους Γερμανούς να φύγουν. Ο αξιωματικός δασκάλευε τους πανικόβλητους απογόνους των γενοκτόνων του Τρίτου Ράιχ να πουν ότι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης (ενώ εκείνοι είχαν πιει μόνο δύο από τις έξι μπίρες που κουβαλούσαν μαζί τους). Ένα από τα μέλη της Εθνοφρουράς γνώριζε γερμανικά (βεβαίως δεν το έδειξε στους απρόσκλητους Τεύτονες νταήδες της φακής) και ενημέρωσε την Αστυνομία για όλα όσα είχαν συμβεί.

«Κήρυξη πολέμου»

Οι Γερμανοί αξιωματικοί που προέβησαν σ’ αυτήν την άτυπη «κήρυξη πολέμου», αντιλαμβανόμενοι την πιθανότητα να τιμωρηθούν για την πράξη τους, ακολούθησαν την παραδοσιακή μέθοδο των θρασύδειλων προγόνων τους, που αιματοκύλησαν την Ευρώπη.

Έβαλαν τα κλάματα και ικέτευαν τα μέλη της Εθνοφρουράς να τους αφήσουν να φύγουν, αλλά αυτό φυσικά δεν έγινε. Ηταν τυχεροί που οι Κρήτες σεβάστηκαν τους νόμους του κράτους και δεν κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητά τους, αλλά όχι τόσο ώστε να τους αφήσουν να φύγουν.
Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι τεταμένη, αφού αυτή η αθλιότητα που διέπραξαν οι Γερμανοί θύμισε σε όλους τη συμπεριφορά των κατακτητών στην Κρήτη τη μαύρη περίοδο της Κατοχής.

Καταδικάστηκαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι...

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού κάνοντας πεζοπορία και από τον… ενθουσιασμό τους ύψωσαν την γερμανική σημαία!

Μάλιστα, οι δύο 23χρονοι ισχυρίστηκαν κατά την διάρκεια της απολογίας τους ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους έκρινε ενόχους και τους καταδίκασε. Αμέσως μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πήγαν στον αρχαιολογικό χώρο με την Γερμανική σημαία μαζί τους; άρα το είχαν προσχεδιάσει,οι ψεύτες και θρασύδειλοι Γερμανοί έπρεπε να μπουν στην φυλακή μαζί με βαρυποινίτες και όχι να αφεθούν ελεύθεροι, αν αυτό γινόταν στην Γερμανία από κάποιον ξένο ποια θα ήταν η ποινή; από ότι διάβασα στην βικιπαιδεια είναι πολύ αυστηρότερη από την δική μας ποινή-χάδι.
    Αρκετά με την συμπεριφορά τους, η ανοχή μας έχει ένα όριο.Ο αναθεματισμένος Γιωργάκης Παπανδρέου που μας κατηγόρησε σε όλη την υφήλιο για διεφθαρμένους κλπ. και τα ΜΜΕ της Γερμανίας έβγαλαν το μίσος τους εναντίον μας, είναι η αιτία για αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]