Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για τα 2.500 παιδιά ξένων μαχητών


Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν να βρεθεί λύση για τα 2.500 παιδιά ξένων που περιλαμβάνονται μεταξύ 75.000 ανθρώπων που βρίσκονται στον καταυλισμό αλ-Χολ στη βορειοανατολική Συρία αφού διέφυγαν από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα παιδιά πρέπει να τύχουν μεταχείρισης πρώτα και κύρια ως θύματα. Οποιεσδήποτε λύσεις πρέπει να αποφασιστούν στη βάση του καλύτερου συμφέροντος του παιδιού», δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Οι λύσεις πρέπει να εξευρεθούν «ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού, το φύλο ή οποιαδήποτε θεωρούμενη οικογενειακή σχέση», είπε.

Στο μεταξύ, επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Συρία από πυρά ρουκετών του καθεστώτος που είχαν στόχο μια κωμόπολη και έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η περιοχή της Ιντλίμπ τελεί υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην παράρτημα της Αλ Κάιντα), μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης η οποία ενίσχυσε την κυριαρχία της σε αυτό το προπύργιο που εξακολουθεί να διαφεύγει του καθεστώτος της Δαμασκού, έπειτα από φονικές μάχες εναντίον των εξασθενημένων ανταρτών.

Αποτελεί αντικείμενο από τον Σεπτέμβριο μιας κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματεύθηκε η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών.

Όμως το καθεστώς δεν σταμάτησε να εξαπολύει πλήγματα, που έχουν γίνει πιο τακτικά και πιο φονικά τους τελευταίους δύο μήνες. Μόνο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι βιαιότητες οδήγησαν στον εκτοπισμό τουλάχιστον 86.500 ανθρώπων, επιδεινώνοντας «μια ήδη επισφαλή ανθρωπιστική κατάσταση», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά που είχαν στόχο την κωμόπολη Ουμ Τουίνεχ και έναν γειτονικό πρόχειρο καταυλισμό εκτοπισμένων, νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]