Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από επεισόδια σε εκλογικά κέντρα


Αιματηρές αποδεικνύονται οι σημερινές τοπικές εκλογές στην Τουρκία καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επεισόδια που εξελίχθηκαν σε εκλογικά κέντρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι σε διάφορα περιστατικά βίας στη χώρα καταγράφηκαν 4 νεκροί και 62 τραυματίες.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, το υπουργείο Εσωτερικών της γείτονος έχει καταγράψει περισσότερα από 300 επεισόδια σ' ολόκληρη την επικράτεια, με τις Αρχές να μην καταφέρνουν να επέμβουν έγκαιρα σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο και να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό κέντρο της Μαλάτειας στην Τουρκία με δύο νεκρούς.


Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα το επεισόδια φέρεται να ξεκίνησε όταν ο δράστης δήλωσε πως ήθελε να ψηφίσει δημόσια. Ακολούθησε λογομαχία κατά την οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο άτομα που εργάζονταν για λογαριασμό του ισλαμικού κόμματος Saadet.

Ο δράστης φέρεται να είναι συγγενής του υποψήφιου με το κόμμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικαλούνται μαρτυρίες για αστυνομική βία, συλλήψεις και επιθέσεις από υποστηρικτές του AKP (του κόμματος του προέδρου Ερντογάν) κατά Κούρδων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]