Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Στο πόδι» η Αλβανία: Διαδηλωτές πολιόρκησαν το κοινοβούλιο


Ζητούν παραίτηση Ράμα και εκλογές

Οι διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα για περίπου μία ώρα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν αστυνομικό κλοιό και να εισβάλει στο κτίριο
Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλβανία, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκού το κτήριο του κοινοβουλίου στα Τίρανα, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Οι διαδηλωτές, αφού πέταξαν πυροτεχνήματα για περίπου μία ώρα, μια ομάδα προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλει στο κτίριο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Albanian Daily News, οι διαδηλωτές έκαναν χρήση φωτοβολίδων, ενώ πετούσαν διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία τους αντιμετώπισε με μία αντλία νερού.



«Ήρθε η ώρα να μπούμε στο κοινοβούλιο και να σύρουμε έξω όλους εκείνους που έκλεψαν από τους Αλβανούς. Οι πολίτες είμαστε εκείνοι οι οποίοι αποφασίσαμε τη συνέχιση των διαμαρτυριών. Δεν περιμένουμε διάλογο με συμμορίες, όπως οι ΗΠΑ δεν κάνουν διάλογο με τρομοκράτες», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, του οποίου οι βουλευτές παραιτήθηκαν πρόσφατα εν σώματι από το κοινοβούλιο, προκειμένου να προκαλέσουν πολιτική παράλυση και εκλογές.

Ο αλβανικός ιστότοπος μεταδίδει ακόμη ότι ένας διαδηλωτής έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με δύο αστυνομικούς.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αποχώρησε από τη Βουλή τον περασμένο μήνα, ξεκινώντας διαδηλώσεις έξω απ’ το γραφείο του Ράμα, ενώ από σήμερα εγκαινίασε μια νέα τακτική με ανάλογες κινητοποιήσεις έξω από το κοινοβούλιο κάθε φορά που θα συνεδριάζει.

Ο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Αλβανία δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκες εκλογές. Παράλληλα, επέκρινε τους διπλωμάτες δυτικών χωρών που έχουν κάνει έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

Η πολιτική αναταραχή στη γειτονική χώρα έρχεται σε μία χρονική συγκυρία, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ανακοινώσει αν θα αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία τον Ιούνιο και ένα από τα βασικά κριτήρια είναι αν θα ολοκληρώσει η κυβέρνηση του Ράμα τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]