Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρά από Αυστραλία για το ντελίριο του Ερντογάν


Χαρακτηρίζει τζιχαντιστή τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας και την Οθωμανική Αυτοκρατορία αιώνιο μέλος της Ευρώπης!

Από την Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Με άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικέντρωσε εκ νέου την προσοχή του στο θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο μακελάρης δεν διαφέρει σε τίποτα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους!

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την απορία του γιατί ο Αυστραλός τρομοκράτης στο «μανιφέστο» του αναφέρθηκε πολλές φορές τόσο στον ίδιο όσο και στην Τουρκία, τονίζοντας πως το γεγονός χρήζει βαθύτερης ανάλυσης. Εκανε λόγο για ακόμα μία παραποίηση της Ιστορίας από έναν τρομοκράτη, τον οποίο συνέκρινε με τους τζιχαντιστές του Ι.Κ., που επίσης έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας, τονίζοντας πως αποτελεί «έναν από τους λόγους που τα τουρκικά στρατεύματα πολέμησαν με σθένος την τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία»!


Ισλαμοφοβία

Στο άρθρο του ο Ερντογάν μίλησε και για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία περιέγραψε ως «μέλος της οικογένειας των ευρωπαϊκών χωρών για αιώνες (!)» και υποστήριξε πως ως μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και 60 χρόνια, στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να γίνει μέλος και της Ε.Ε.

Κάλεσε επίσης τις δυτικές κοινωνίες και κυβερνήσεις να απορρίψουν την αποδοχή της ισλαμοφοβίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Τζασίντα Αρντερν. Η Αρντερν ωστόσο δήλωσε χθες πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας θα μεταβεί στην Τουρκία για να «αντιμετωπίσει» τον Ερντογάν σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε μετά το μακελειό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία θα κάνει τον 28χρονο δράστη Μπρέντον Τάραντ να πληρώσει, αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία. Επιπλέον ο Ερντογάν εκτίμησε ότι η σφαγή αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης «συνωμοσίας» εναντίον της χώρας του και ένδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος που εξαπλώνεται. Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις Ερντογάν εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, ο οποίος κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Καμπέρα, απαιτώντας να αποσυρθούν τα σχόλια του Τούρκου προέδρου από την κρατική τουρκική τηλεόραση.

«Θα περιμένω να δω ποια θα είναι η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης προτού αναλάβω περαιτέρω δράση, όμως μπορώ να σας πω ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» τόνισε ο Μόρισον.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]