Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με νέα NAVTEX στρώνει η Άγκυρα το χαλί για την συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ


Ένα 24ωρο πριν από την συνάντηση που αναμένεται να έχουν στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες οι υπουργοί άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί.

Αν και αντικείμενο της πρώτης συνάντησης Ακάρ - Αποστολάκη με την ιδιότητα τους ως Υπουργών Άμυνας, είναι η μείωση της έντασης, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX (0251/19) με την οποία αναγγέλλει την διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά σε μια περιοχή εντός του ελληνικού FIR και εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR).

Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή της άσκησης έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο που να παραπέμπει και στην αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην συγκεκριμένη περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η έκδοση δεκάδων NAVTEX και NOTAM’s από τις τουρκικές Αρχές αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών και για την υιοθέτηση ΜΟΕ, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο να αλλάξει η τουρκική τακτική που στοχεύει στο «πριόνισμα» ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.


Η τουρκική NAVTEX:

TURNHOS N/W : 0251/19
MEDITERRANEAN SEA
LIVE FIRING EXERCISE, ON 12 FEB 19 FROM 0730Z TO 0830Z IN AREA BOUNDED BY;
35 00.00 N - 029 41.00 E
35 00.00 N - 030 30.00 E
34 30.00 N - 030 30.00 E
34 30.00 N - 029 42.00 E

Ν.Μ.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]