Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η βιο-αμηχανία του θεάματος


Kαι ΝΑΤΟ και κομμουνισμός, και καπιταλισμός και επανάσταση, και ποπ και ροκ και σκυλάδικα. Ο,τι να 'ναι, όπως να 'ναι

Nάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων:
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να τελειώνουμε με τον καπιταλισμό, έχουμε την ανάγκη να δείξουμε ότι ο κομμουνισμός για μας είναι μια τάση τού σήμερα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να τολμάμε να αγωνιζόμαστε, να τολμάμε να νικάμε, για εμάς, για τους συντρόφους μας, τους φίλους μας, τους επονίτες, τους εαμίτες, τους Λαμπράκηδες, τους Ελασίτες...».
Αν διαβάζεις το κείμενο και δεν γνωρίζεις ποιος τα λέει, πότε τα λέει, σε ποιους τα λέει και σε ποιο κόμμα ανήκει, θα σχηματίσεις την εντύπωση ότι τα φωνάζει κάποιος με την ντουντούκα ζωσμένος με φυσεκλίκια, έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του για την «παγκόσμια απελευθέρωση» (όπως χαρακτήριζαν το σχέδιο επιβολής πλανητικής δικτατορίας οι βουρλισμένοι κομμουνιστές).


Κι όμως, τα λέει καταχειροκροτούμενος ένας άνθρωπος που προέρχεται από κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε μεγάλο αγώνα για να μπει το κρατίδιο των Σκοπίων στο...  ΝΑΤΟ, παραδίδοντας στους Σκοπιανούς δικαιοχρησία του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.
Ενα νατοϊκό κόμμα αγωνίζεται υπέρ επονιτών, ελασιτών, Λαμπράκηδων και εαμιτών.
Τόσο σουρεαλισμό ούτε στους Μόντι Πάιθον δεν βρίσκεις.
Ας είναι καλά το παλικάρι, γελούν τα χείλη των πικραμένων με τον βελουχιωτικό ελληναμερικανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράδοση του Οτζαλάν

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από τον Φεβρουάριο του 1999, όταν έγινε η μεγάλη προδοσία ενός ολόκληρου λαού, τότε που παρεδόθη ο ηγέτης του PΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν στους Τούρκους. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00 στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ακαδημίας 20, Αθήνα) παρουσιάζεται το βιβλίο «ΟΤΖΑΛΑΝ - Η παράδοση ενός συμμάχου» που έγραψε ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Αντώνης Ναξάκης.
Θα μιλήσουν οι: δρ Κωνσταντίνος Γρίβας, αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, δρ Ιμπραχέμ Μουσλέμ, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος των Κούρδων της Συρίας, και ο κ. Στέφανος Μιλέσης, πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, συγγραφεύς. Τον συντονισμό θα κάνει η δρ Κατερίνα Παλιού.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]