Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σουηδοί αντικαθιστούν πιστωτικές κάρτες και ταυτότητες με εμφυτεύσιμα τσιπ


Μικροτσίπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα τους, επιλέγουν να τοποθετήσουν χιλιάδες άτομα στη Σουηδία, αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τα δελτία της ταυτότητάς τους και τις πιστωτικές τους κάρτες.

Τα τσιπ, τα οποία εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, χρησιμοποιούν τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου και μπορούν να αντικαταστήσουν όλες τις βασικές κάρτες.

Η νέα αυτή μέθοδος έρχεται να λύσει τα χέρια των χρηστών τους και να τους απαλλάξει από την καθημερινή χρήση των καρτών.

«Το έχω συνέχεια μαζί μου και αυτό είναι το καλό. Δεν μπορώ να το χάσω. Μπορώ να μπαίνω στο χώρο εργασίας μου πάντα ακόμα και αν έχω ξεχάσει την κάρτα εισόδου», δήλωσε η Μαριάν Χέρνβαλ, ειδική εμπειρογνώμονας για το διαδίκτυο και την ανάλυση δεδομένων που επέλεξε να εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία.


«Και αυτά τα τσιπ μπορούν να χακαριστούν, αλλά δυσκολότερα, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Το τοποθετήσαμε πίσω από έναν φυσικό τοίχο. Και περιορίσαμε έτσι το φάσμα» δήλωσε ο Γιόβαν Όστερλουν της εταιρείας κατασκευής των εμφυτευμάτων.

Σύμφωνα με wavy.com, είναι τόσοι πολλοί οι Σουηδοί που επιθυμούν να τοποθετήσουν το εμφυτεύσιμο τσιπ, ώστε η βασική εταιρεία που τα παρέχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η απόλυτη υποδούλωση στην παγκοσμιοποίηση και η πλήρης άρνηση της ιδιωτικής ατομικής ελευθερίας είναι η εμφύτευση του τσιπ και πολύ στοχευμένα αρχίζει και προβάλλεται από την Σουηδία, που υποτίθεται ότι είναι "μοντέρνα χώρα", ώστε σύντομα να την ακολουθήσουν ως "πρότυπο" προς μίμηση και άλλες χώρες που θέλουν να συγκαταλέγονται στις δήθεν "μοντέρνες". Φοβάμαι ότι τα πρόβατα υπόδουλοι υπήκοοι που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλοί χωρίς να σκεφθούν ως συνήθως τους συμβολισμούς και τις επιπτώσεις. Ελπίζω όμως όσοι είναι ακόμη "πολίτες" με ενεργή κριτική σκέψη και γνωρίζουν τους σκοτεινούς στόχους τέτοιων πρακτικών, να αντισταθούν και να προσπαθήσουν να επηρεάσουν και τον περίγυρό τους όσο μπορούν εναντίον του τσιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]