Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόταση μομφής για την συμφωνία των Πρεσπών


Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Φαίνεται ότι τείνει να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία προθύμων βουλευτών, από το χώρο του Ποταμιού, των λεγομένων ανεξαρτήτων, του ΚΙΝΑΛ (ακούω για τον Θεοχαρόπουλο) και κάτι καρεκλοκένταυρων βουλευτών και υπουργών των ΑΝΕΛ.

Αυτή η, παρά φύση, πολιτική και συγκυριακή πλειοψηφία σε καμιά μα καμιά περίπτωση, δεν εκφράζει την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Άρα, εν προκειμένω αυτή η "πλειοψηφία" ουδεμία λαϊκή νομιμοποίηση φέρει.

Είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα μια πολιτικής συνδιαλλαγής.

Να υπογραμμίσουμε, επίσης, την άκρως καιροσκοπική τακτική των ΑΝΕΛ και του Προέδρου τους. Οι οποίοι στα λόγια διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εναντίον της συμφωνίας, αλλά ήταν αυτοί που στήριξαν την κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία. Χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ αυτή η επαίσχυντη συμφωνία, ουδέποτε θα είχε υπογραφεί.

Σε λίγες ημέρες θα έρθει η ώρα της κρίσεως. Δηλαδή, η ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.


Οι ΑΝΕΛ μας λένε ότι θα φύγουν από την Κυβέρνηση, σε ένδειξη τάχαμου διαμαρτυρίας και αντίθεσης με την συμφωνία, η οποία επαναλαμβάνω υπεγράφη χάρη στη δική τους ανοχή και στήριξη προς τον Τσίπρα.

Βεβαίως μερικοί βουλευτές τους θα ψηφίσουν την συμφωνία, αλλά αυτό ουδόλως μας εκπλήσσει. Είναι ικανοί να ψηφίσουν τα πάντα.

Όμως, ο Καμμένος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί κομματικά θα μας πρήζει ότι είναι εναντίον της συμφωνίας. Ενώ και ο Θεοδωράκης θα μας λέει ότι είναι υπέρ της συμφωνίας, αλλά ...εναντίον της κυβέρνησης.

Υπάρχει ένας τρόπος να καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Από τη στιγμή που ο ολίγιστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει την γενναιότητα να σταματήσει την κύρωση της συμφωνίας με μια ηχηρή παραίτηση, όλο το βάρος πέφτει στις πλάτες της ΝΔ.

Η Ν.Δ έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση να κάνει το μόνο που μπορεί για να σταματήσει την κύρωση της συμφωνίας.

Και αυτό είναι να μετατρέψει την ψηφοφορία σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.

Έτσι, όλοι αυτοί που ψάχνουν δικαιολογίες και άλλοθι για την ψήφιση της συμφωνίας θα κληθούν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

Όποιος στηρίξει την κυβέρνηση, στηρίζει και την συμφωνία. Και όποιος ψηφίζει τη συμφωνία, στηρίζει και την κυβέρνηση.

Γιατί σ' ένα, μείζονος εθνικής σημασίας θέμα, χρειάζεται μια ισχυρή πλειοψηφία.

Όχι τερτίπια και μικροκομματικές συναλλαγές και εξυπηρετήσεις.

Τέλος.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Για το κομματίδιο της Φλώρινας εάν θα τεθεί εκτός νόμου, ή όχι, δεν δίνονται ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Εκτός αυτού, δεν πιάνεται από κανέναν αυτό θέμα διότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν... προφανώς δεν θέλουν, να χαρακτηρίσουν τους μειονοτικούς αυτοπροσδιορισμούς αυτής της οργάνωσης ως παράνομους. Με την ισχύ της συμφωνίας τα πράγματα γίνονται περισσότερο δύσκολα.
    Τι σημαίνει: Πως βάσει του αυτοπροσδιορισμού και με την αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας η αναγνωρισμένη "ιθαγένεια" επεκτείνεται σε οιονεί εθνότητα εγείροντας μειονοτικά ζητήματα και άλλου τύπου διεκδικήσεις, μέχρι και εποικισμό σε καθεστώτος εξαναγκαστικής "συνδιαχείρισης" της Ελληνικής Μακεδονίας εις βάρος της Ελλάδος.

    Ο Ζάεφ και το σύριζα υποστηρίζουν πως μέσω της συμφωνίας διαχωρίζεται η Ελληνική πολιτιστική κληρονομία και της "Μακεδονικής ταυτότητας" και Ιθαγένειας για τα Σκόπια, μέσω κάποιας "διπλής" έννοιας της Μακεδονίας για τα δύο κράτη. Υπάρχει και η βυζαντινή περίοδος ("μακεδόνες βυζαντινοί αυτοκράτορες". Έστω και εάν η συμφωνία διαχωρίζει την αρχαία Ελληνική πολιτιστική κληρονομία της Μακεδονίας, δημιουργείται η σύγχυση για το ποιοι είναι αναδρομικά εθνικά ή εθνοτικά οι "κληρονόμοι" και συνεχιστές της γενικής μακεδονικής Ταυτότητας με βάση την αναγνωρισμένη ταυτότητα για τη γειτονική χώρα.

    Εν ολίγοις περνάει η ακραιφνή προπαγάνδα των Σκοπιανών μέσω της υποτιθέμενης ή κάποιας μίξης σλαβικών φύλων στον Βαλκανικό χώρο τον 7 μ.χ. αιώνα με τη συμφωνία να κατοχυρώνει κάποια δήθεν "μακεδονική" γλωσσικά και εθνικά ομοιογένεια.
    Το μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα είναι πως η αναδρομική "διαχρονικότητα" αυτού του κατασκευασμένου πολιτιστικού και γλωσσικού ψεύδους είναι δύσκολο να ελεγχθεί ως προς την πολιτιστική εθνολογική "αναδρομικότητα" της ισχύος του, ασχέτως της ανιστόρητης σύστασης και νομιμοποίησης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:29 μ.μ. Ασχέτως της νομιμοποίησης του δεν είναι διότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Ασχέτως μάλλον των παραμυθιών για τάχα Εθνικής συμφέρουσας λύσης για την Ελλάδα που υπαινίσσονται πως παρέχονται από τα συμφωνηθέντα και τους "αστερίσκους" σε αυτή τη νομιμοποίηση.

      Διαγραφή
  2. Θα το κάνει η ΝΔ;
    και σε τι θα εξυπηρετήσει η πρόταση μομφής;
    Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση των εθνικών δυνάμεων εντός και εκτός Ελλάδας κατά της επαίσχυντης συμφωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]