Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός είναι πιό ισχυρός στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας ή ο Πολάκης;


Οι δικαστές δηλώνουν ενοχλημένοι από την αντιδημοκρατική παρέμβαση του Πολάκη στο έργο της Δικαιοσύνης και ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού

Η γνωστή γαλλική σατιρική εφημερίδα Canard Enchaîné γελοιογραφεί τον Ερντογάν. Στο σκίτσο υπάρχει η επικεφαλίδα "Συρία, ο Τραμπ αφήνει την δουλειά της εξαφάνισης του ISIS στον Ερντογάν" και εστιάζει στο ότι στην ουσία είναι ελεύθερο το πεδίο να εξαφανίσει τους Κούρδους. Στο σκίτσο η ιδέα του Ερντογάν που περνά από το μυαλό του είναι: "ISIS, Κούρδοι και αν βρούμε γιατί όχι και Αρμενίους"!

Ενοχλημένοι οι δικαστές από την αντιδημοκρατική παρέμβαση του Πολάκη στο έργο της Δικαιοσύνης -και όχι για πρώτη φορά- ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης, θα αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του Υπουργού του και θα αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες πλήττουν την Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου».

Πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο επειδή δεν είναι βέβαιο ποιος είναι πιο ισχυρός στο κόμμα. Ο Τσίπρας, ή ο Πολάκης;


Απορώ με τον Α. Τσίπρα, που δεν κατανοεί πως είναι αναλώσιμος. Ως Κνίτης, μελετώντας την ιστορία του ΚΚΕ, θα γνωρίζει την τύχη των γραμματέων του κόμματος, που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν απαξιωτική έως τραγική.

Αν λόγω της ενασχόλησής του με καταλήψεις, δεν είχε χρόνο μελέτης -γενικώς- να του υπενθυμίσω:

Αρίστος Αρβανίτης (Νοέμβριος 1918) καθαιρέθηκε με την κατηγορία του "οπορτουνιστή" (=καιροσκόπου). Nίκος Δημητράτος, καθαιρέθηκε σαν "οπορτουνιστής" και "ύποπτος".

Γιάννης Κορδάτος (Φεβρουάριος 1922), καθαιρέθηκε σαν "οπορτουνιστής" και "σωβινιστής", επειδή τόλμησε να εκφράσει την άποψη ότι το σύνθημα για "ανεξάρτητη Μακεδονία-Θράκη" ήταν ακόμη ανώριμο για την Ελλάδα. Αργότερα κατηγορήθηκε και για "υμνητής της Ελληνικής μπουρζουαζίας και του σοσιαλφασισμού", "τροτσκιστής", "διαστρεβλωτής του μαρξισμού", "εξιδανικευτής της αστικής τάξης" κ.λ.π.

Νίκος Σαργολόγος (Νοέμβριος 1922). Το 1923 στάλθηκε στην Μόσχα στο Γ' συνέδριο της Κομιντέρν, όπου παρότι ψήφισε την αυτονόμηση της Μακεδονίας και Θράκης διαγράφηκε σαν "πράκτορας" και "καταχραστής". Θωμάς Αποστολίδης (Σεπτέμβριος 1923), διαγράφηκε σαν "οπορτουνιστής" και "σωβινιστής".

Παντελής Πουλιόπουλος (Δεκέμβριος 1924), διαγράφηκε σαν "τροτσκιστής", "προβοκάτορας" καί "λικβινταριστής" (=διαλυτικό στοιχείο). Παστιάς Γιατσόπουλος (Σεπτέμβριος 1926), διαγράφηκε σαν "λικβινταριστής" και "πράκτορας". Ανδρόνικος Χαϊτάς (Μάρτιος 1927). Το 1935 τουφεκίστηκε στην Ρωσία του Στάλιν. Γιώργης Σιάντος (1945), δολοφονήθηκε. Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. τον χαρακτήρισε επίσημα σαν "πράκτορα της Ασφάλειας", "προδότη", "προβοκάτορα" και σαν "άνθρωπο πού έστειλε ο εχθρός μέσα στο Κ.Κ.Ε. πριν τριάντα χρόνια".

Και πολλοί άλλοι σύντροφε Αλέξη, είχαν την ίδια τύχη [Νίκος Νεφελούδης, Δημήτρης Παπαγιάννης, Ανδρέας Τσίπας -"τυχοδιωκτικό και αλήτικο στοιχείο, που δεν είχε καμιά εκτίμηση στους Σλαβομακεδόνες"-, Νίκος Ζαχαριάδης, Κώστας Κολιγιάννης, Γρηγόρης Φαράκος].

Αυτά για σήμερα, λόγω έλλειψης χώρου. Και να ξέρεις κάτι σύντροφε Αλέξη… Όλους αυτούς δεν τους κατηγόρησαν ως προδότες οι αντίπαλοι, αλλά οι κολλητοί τους. Στις αποτυχίες, για να μείνει η παρέα όρθια, τον αρχηγό "έστελναν". Έχε το νου σου.

Και φρόντισε να κατανοήσεις, τι ήθελε να πει ο Καζαντζάκης, γράφοντας:
«Ποιο είναι πάνω από τα λόγια; Η πράξη. Ποιο είναι πάνω από την πράξη; Η σιωπή».
Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. O Πολάκης φαίνεται σαν ανεξάρτητος. Εαν θέλει τα κάνει τελείως πουτ@!α και μέσα στο σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]