Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζάεφ δίνει αμνηστία με αντάλλαγμα να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών


Άσχημα και τοξικά ξεκίνησε η νέα χρονιά, που είναι και προεκλογική. Προμηθευθείτε ασφυξιογόνες μάσκες, για να μπορούμε να αναπνεύσουμε

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι φέτος θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στη χώρα. Η αύξηση που θα γίνει, όπως είπε, θα επιτρέψει στον εργαζόμενο να λάβει μισθό 500 ευρώ, όπως ήταν και η προεκλογική του δέσμευση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έτος έληξε με μέσο καθαρό μισθό άνω των 400 ευρώ, οπότε δεν βλέπει κανένα λόγο, γιατί αυτό το έτος να μην μπορούσε να αυξηθεί κατά 100 ευρώ περισσότερα.

Τελικά, υποτίθεται πως η Ελλάδα ήταν η… ατμομηχανή των Βαλκανίων. Μόνο που ο παλαιοκομματικός καιροσκοπισμός των πολιτικών μας, αδιαφόρησε που η ατμομηχανή πήγαινε με την όπισθεν. Και όσο κυριαρχεί η συνειδητή καταστροφή της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, οι Βαλκάνιοι θα προχωρούν, κι εμείς θα ακολουθούμε.

Ο δήμαρχος Αδριανούπολης, Ρετζέπ Γκουργκάν, φρόντισε να αναρτηθούν σε όλη την πόλη, αφίσες με την φωτογραφία του ίδιου και ευχές για τον νέο χρόνο στην τουρκική αλλά και στην ελληνική και βουλγαρική γλώσσα. Όμως, στις αφίσες που απευθύνονται στους Έλληνες τουρίστες ο δήμαρχος αντί να αποκαλείται "Δήμαρχος Edirne", εμφανίζεται ως "Δήμαρχος Ανδριανούπολης", προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η αφίσα σε κεντρική λεωφόρο της πόλης, που γράφει στα ελληνικά: «Επιθυμούμε το 2019 να φέρει την ειρήνη και την ευτυχία στον κόσμο» και στο κάτω μέρος υπάρχει η φωτογραφία του Γκουργκάν με το όνομά του και τον τίτλο του, "Δήμαρχος Αδριανούπολης", πυροδότησε την οργή Τούρκων εθνικιστών στο Twitter.

«Εντάξει, είναι μια ωραία χειρονομία. Αλλά το όνομα της πόλης μας είναι γραμμένο στις βουλγαρικές αφίσες ως Edirne, αλλά είναι (γραμμένο ως) Αδριανούπολη στις ελληνικές αφίσες. Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης και μετέφεραν στα ελληνικά τα tourkikanea.

Άσχημα και τοξικά ξεκίνησε η νέα χρονιά, που είναι και προεκλογική. Προμηθευθείτε ασφυξιογόνες μάσκες, για να μπορούμε να αναπνεύσουμε. Και μη ακούσω ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πολιτισμένων χωρών, όταν το πολιτιστικό μας στίγμα καθορίζουν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, και αγοραίες εκφράσεις.

Ο Ζάεφ δίνει αμνηστία με αντάλλαγμα να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ, βάσει του νόμου που υιοθέτησε το Κοινοβούλιο της χώρας στις 18 Δεκεμβρίου 2018, έκαναν αποδεκτές τις αιτήσεις (για χορήγηση αμνηστίας) των 20 από τους περίπου 70 κατηγορούμενους για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή της γείτονος, τον Απρίλιο του 2017.

Έτσι γράφεται η ιστορία των εθνών. Με περιτύλιγμα όμως χρυσοκέντητο και ιδεοληπτικές σαπουνόφουσκες. Αλλά πάντα, με την λαϊκή έγκριση στο τέλος.

Προς τους φίλους, που έχουν τα προσόντα, αλλά ενοχλημένοι από το τοξικό κλίμα της πολιτικής στην χώρα μας, απέχουν από τα κοινά για να μη λερωθούν, ο Πλάτων έγραψε, ότι «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

Για άσχημη κατάσταση στη θέρμανση πολλών Νοσοκομείων της χώρας εν μέσω πολικού ψύχους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν λόγω οφειλών. Ναι, αλλά έτσι η κυβέρνηση εξασφάλισε πλεόνασμα. Άλλωστε, από ό,τι λένε, το κρύο σκοτώνει τα μικρόβια. Για το καλό των ασθενών τούς ξεπαγιάζουν.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]