Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: το 83,7% των πολιτών θα εγκατέλειπε την χώρα αν μπορούσε


Το κρατικό υπόλοιπο που (άνευ ακριβέστερης ονομασίας) αποκαλούμε Σκόπια, καταρρέει κοινωνικά, πέρα από τις έντονες εθνοτικές διαιρέσεις μεταξύ κατά συνείδησιν Αλβανών, Βούλγαρων και Σέρβων. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το 83,7% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση: «Αν μπορούσατε, θα εγκαταλείπατε το κράτος των Σκοπίων»; Σε δείγμα 1.474 πολιτών, το θετικό ποσοστό αποκρίσεων που υπερβαίνει τους 8 στους δέκα, σοκάρει.

Οι περισσσότεροι απάντησαν πως θα προτιμούσαν την Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Δανία, την Αυστρία, την Σκανδιναυία, την Ελβετιά, την Σλοβενία, την Νέα Ζηλανδία, την Σουδία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Πολλές ήταν οι αποκρίσεις του τύπου: «Οπουδήποτε εκτός από εδώ», ή «Όσο μακρύτερα από εδώ γίνεται», ή «Σε μια χώρα όπου κυριαρχεί ο νόμος, με φυσιολογικό σύστημα υγείας και εκπαίδευσης».

Ελάχιστοι (αν υπήρξαν) δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να έλθουν μόνιμα στην Ελλάδα – τεκμήριο της έντονης αποξένωσης της σιωπηλής πλειοψηφίας των Σκοπιανών πολιτών από τα διεθνώς επιδοτούμενα αφηγήματα για Μακεδονία του Αιγαίου. Ελάχιστοι νιώθουν ή επιμένουν πως είναι «Μακεδόνες», στις προσωπικές τους συζητήσεις, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Οι περισσότεροι ακολουθούν τα επιδοτούμενα από τον κύριο Τζωρτζ Σόρος σχήματα έκφρασης, για να μην κατηγορηθούν ως προδότες, να μην διωχθούν κομματικά, να μην χάσουν τις δουλειές τους και να μην μπλέξουν τα πόδια τους σε ξένο αχυρώνα. Οι Σκοπιανοί κατρακυλούν σε καθεστώς ετερόκλητου όχλου απάτριδων και ασυνείδητων μονάδων.


Όλοι αναρωτιόμαστε το «γιατί». 1,054 αποκριθέντες δήλωσαν πως αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Οι δημόσιοι θεσμοί στα Σκόπια είναι δυσλειτουργικοί και κυριαρχούνται από την διαφθορά, τον χρηματισμό, τον νεποτισμό. Οι υποδομές είναι σε κακό χάλι. Ο τύπος εξανδραποδίζεται και οι δημοσιογράφοι χάνουν την ζωή τους σε περίεργα τροχαία, αν δεν εξυπηρετούν την αυταρχική εξουσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που διαδέχθηκε στην οιονεί δικτατορία τον Νίκολα Γκρουεφσκι – αμφότεροι άνθρωποι του Τζωρτζ Σόρος, των Αμερικανών και Βρετανών.

Οι κοινωνικές και εθνοτικές διαιρέσεις στο εσωτερικό των Σκοπίων οδήγησαν στην απόλυτη κρατική τους χρεοκοπία, σε εμφύλιο πόλεμο στις αρχές του 2000 και κύμα βίαιων δολοφονικών περιστατικών τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, οι Αλβανοί κατάφεραν να περάσει νόμος στο Σκοπιανό κοινοβούλιο που να ανανγωρίζει ως επίσημη την Αλβανική Γλώσσα. Οι Βούλγαροι έχουν εκδόσει δεκάδες χιλίαδες Βουλγάρικων διαβατηρίων σε Σκοπιανούς, βλέπωντας πως αργά ή γρήγορα το ανατολικό τμήμα της χώρας θα «συνδεθεί» στενότερο με την μητέρα Βουλγαρία. Οι Αλβανοί μπούκαραν με παραστρατιωτικούς του ΟυΤσεΚα (UCK) και έσπειραν τον θάνατο στο κέντρο των Σκοπίων πρόσφατα, ώστε να ανατραπεί ο Γκρουέφσκι και να έλθει ο Ζάεφ.

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΛΕΛ στην Ελλάδα, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ίδρωσαν να προλάβουν, αλλά τα κατάφεραν, να δώσουν μια απέλπιδα αναπνοή ζωής στον καταρρέοντα εθνικό και κοινωνικό σχηματισμό των Σκοπίων, εκχωρώντας τους όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για την επισημημοποίηση της μαϊμού Μακεδονικής Εθνικότητας: γενική και αμετρίαστη χρήση του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας, για την γεωγραφική περιοχή, τον πληθυσμό και την γλώσσα. Ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος έδωσαν αγώνα με τον χρόνο, αναγνωρίζοντας διμερώς με την ταχύτητα του φωτός το δικαίωμα σε «Μακεδονικό» συλλογικό αυτοπροσδιορισμό στους Σκοπιανούς, μην τύχει και προλάβαιναν και διαλυθούν τα Σκόπια πριν τους δώσουμε το κλειδί της Μακεδονίας.

Ιωάννης Νασιούλας
Αριστεία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]