Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια ευχή, "στώμεν καλώς" και μια ελπίδα "για ένα βήμα"...


Ας ευχηθούμε το νέο έτος που έρχεται σε λίγο, να είναι πραγματικά νέο, απ' όλες τις πλευρές.
Με περισσότερο αγώνα...
Περισσότερη τόλμη και παρρησία...
Μεγαλύτερο πνεύμα αυτοθυσίας.

Λιγότερη αδιαφορία και απάθεια...
Λιγότερη υποκρισία...
Λιγότερες απάτες (και αυταπάτες).

Ας προσευχηθούμε ο "νέος ενιαυτός της χρηστότητος του Κυρίου" να χαράξει δρόμους πνευματικής αφύπνισης για όλους μας...

Αλλά και αναγέννησης και λευτεριάς για τη σκλαβωμένη μας πατρίδα.

Και να σταθούμε άξιοι, συν Θεώ, να κάνουμε κι εμείς το καθήκον μας.

Στώμεν καλώς, στις μεγάλες δυσκολίες και τους σκληρούς αγώνες που έρχονται.

Ευλογημένο και καρποφόρο 2019!


ΥΓ: Γνωστό βέβαια σε πολλούς, αλλά ίσως πιο συγκλονιστικά επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Δείτε τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος για την αναγκαιότητα να αντιδρούμε απέναντι σε όσα γίνονται σε βάρος της πίστης μας, αλλά και της πατρίδας. Και αυτό δεν δίνει φυσικά…άλλοθι στον κάθε λογής αλιβάνιστο «πατριώτη», που έχει την ψευδαίσθηση πως η πατρίδα μπορεί να σωθεί μόνο με ανθρώπινες προσπάθειες (καθώς και ο ίδιος ο Άγιος, αλλά και οι σημερινοί του επίγονοι γεροντάδες επιμένουν στην πρωταρχική σημασία του πνευματικού αγώνα, όχι μόνο για τη σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και για την ανάσταση της πατρίδας). Εδώ λοιπόν ο Άγιος Παΐσιος τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους βάση: ότι χρειάζεται δηλαδή και το «χείρα κίνει», γιατί οφείλουμε να κάνουμε και ανθρωπίνως το χρέος μας, για να μην είμαστε αναπολόγητοι έναντι του Θεού, και να αφήνουμε τα υπόλοιπα (που φυσικά είναι και τα περισσότερα) στα δικά Του χέρια. Και ασφαλώς απογυμνώνει έτσι τους ανόητους που βαυκαλίζονται ότι μπορούν να δοθούν λύσεις μόνο με κινήματα και κοινωνικοπολιτικές δράσεις, αλλά χωρίς τη θεϊκή βοήθεια, από την άλλη ωστόσο αποκαθηλώνει και τους θιασώτες ενός μονόχνωτα υπερευσεβιστικού (αλλά ουσιαστικά «βολικού» και ευθυνόφοβου) αναχωρητισμού. Ας το θυμόμαστε, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της μεγαλύτερης και πιο οδυνηρής κι επικίνδυνης περιπέτειας που έζησε ποτέ στη μακραίωνη ιστορία του αυτός ο τόπος. Σε μια περιπέτεια, όπου πιο πολύ από κάθε άλλη φορά «χρειάζονται γερά γόνατα για μετάνοιες, αλλά συνάμα και χέρια για τα καριοφίλια»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου3 Ιανουαρίου 2019 στις 12:27 π.μ.

    Μολις έγραψα κάποιες σκέψεις για τη Λευτεριά της Πατριδος μας που ταυτίζεται με τη δική μας προσωπική ελευθερία και το στέλνω ως σχόλιο, γιατί ταιριάζει απόλυτα με το εξαιρετικό αυτό άρθρο του ιστολόγιου, επί τω νέω ενιαυτώ 2019.

    Πρωτα την πιστευεις ως κάτι το ΕΦΙΚΤΟ, μετα αποφασιζεις, αν χρειαστει, την ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ σου, κατόπιν ΕΝΕΡΓΕΙΣ.... και μετά, ω του θαυματος, την κατακτάς!

    Ο "Ουρανός" υποκλινόμενος στη δύναμη της επιθυμιας σου για Λευτερια, στην Αυτοθυσιαστικη σου διάθεση και την αναλογη Δραση σου, εχει συντρίψει όλα τα εμποδια!

    Ο "Ουρανός" δε θα κινήσει για σένα την παραμικρή του Ενέργεια, οσο τα περιμένεις όλα απο Αυτόν. Η Ελευθερία είναι δική σου κατάκτηση κι αν την προσπαθήσεις, θα σου ανοίξει διαπλατα το δρομο. Ιδιαίτερα σε τουτο λαό,ιδιαίτερα στον ΕΛΛΗΝΑ, αποφαση Αυτοθυσίας και "Θαύμα" πάνε πάντα μαζί!

    Ας ξαναθυμηθούμε αυτήν τη διαχρονική ιστορική αλήθεια, που είναι μέσα στο βιωματικό DNA μας γραμμένη, από το "Μολών λαβέ" ως το "Ελευθερία ή Θάνατος", μήπως ενεργοποιήσουμε και πάλι το "βίωμα και το θαύμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ πολλοί που γράφουν για να μας σώσουν , αν και εμφανίζονται Χριστιανοί, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ
    ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ
    ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
    ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ
    ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΟΥΝ επικαλούμενοι γενικώς και αορίστως ότι νάναι αρκεί να χωράνε σε αυτό και οι αριστεροί άθεοι αντίχριστοι μισσέληνες!

    Συγχαρητήρια στον αρθορογράφο που έχει το θάρρος μέσα σε ενα κομμουνιστικό περιβάλλον να μιλάει την γλώσσα ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!
    ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΛΟΥ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ
    ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΑΣ
    ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
    ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ... !

    ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ
    ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ η ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ
    ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!!

    ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΗΔΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΗΔΕΣ
    ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ
    ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΥΠΟΒΟΛΕΩΝ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου3 Ιανουαρίου 2019 στις 4:15 μ.μ.

      Αγαπητέ μου ανώνυμε, τα όσα γράφεις για τη χριστιανική μαρτυρία που πρέπει ολοι να δινουμε με θάρρος και παρρησία θα είχαν κάποια αξία, αν το σχόλιο σου το είχες στείλει με το πραγματικό σου όνομα.
      Και αυτά τα θεία Ονόματα που αναφέρεις, καλόν είναι να μη "λαμβάνονται επί ματαιω" παρά μόνον όταν το απαιτούν οι καταστάσεις, γιατι "το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο θεός", ποσω μάλλον οι άνθρωποι. Και τότε σε χαρακτηρίζουν γραφικό και συμπαρασύρεις τα θεία Ονόματα, μέσα στο μυαλό τους, στη γραφικότητα σου.
      Εξ 'αλλου: "Ου πας ο λέγων με Κύριε, Κύριε εισελεύσεται εις την Βασιλείαν των ΟΥΡΑΝΩΝ(!), αλλ' ο ποιών το θέλημα του Πατρός μου..."

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]