Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγριο "παιχνίδι" ισχύος Ιερώνυμου- κληρικών με Τσίπρα να αναζητά διάσωση


Της Νίκης Ζορμπά

Αγριεύει η κόντρα που ξέσπασε στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, με τον αρχιεπίσκοπο να σφυροκοπείται από κληρικούς που τον αμφισβητούν ευθέως για το προσύμφωνο που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα, με σημείο αιχμής, φυσικά τα μισθολογικά και εργασιακά τους.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Παρασκευή, επί της ουσίας ακύρωσε με τις αποφάσεις της όσα συνομολόγησαν Τσίπρας- Ιερώνυμος για απομάκρυνση 10.000 κληρικών από τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων και αφήνοντας αστερίσκο για το κομμάτι που αφορά στη συνδιαχείριση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται εξάλλου η σύγκρουση Ιερώνυμου με τους "σκληρούς" της Συνόδου ενώ οι κληρικοί πνέουν μένεα εναντίον της Κυβέρνησης, τινάζοντας στον αέρα και όσα συμφώνησε ο αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό, τσαλακώνοντας την προεκλογική εξαγγελία Τσίπρα για τις προσλήψεις στη θέση των ιερέων.

Καλένδες

Το κλίμα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Παρασκευής εξάλλου, αποκάλυψε ότι ο κ. Ιερώνυμος ουδόλως ελέγχει την πλειοψηφία της ΔΙΣ προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας.

Η αμφισβήτησή του λαμβάνει διαστάσεις μάλλον πρωτοφανούς έκτασης στα πρόσφατα εκκλησιαστικά χρονικά, ωστόσο ο ίδιος με τον Αλέξη Τσίπρα , βρίσκονται στην "ίδια πλευρά" και απέναντι στην απόφαση των κληρικών να πετάξουν το προσύμφωνο στις καλένδες.


Βέβαιον είναι πάντως ότι στριμωγμένο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο είχε επενδύσει στην συναινετική απομάκρυνση 10.000 δημοσίων υπαλλήλων από τα αντίστοιχα μητρώα του κράτους και βλέπει τώρα τις προαναγγελθείσες προσλήψεις να αποτελούν προς ώρας κενό γράμμα, έχοντας στρέψει και τους κληρικούς εναντίον της κυβέρνησης με σφοδρότητα.

Διέξοδος

Και εάν πολιτικά το θέμα της "ιερή μήνη" δεν προβληματίζει ιδιαιτέρως τον Αλέξη Τσίπρα ( εκτιμούν ότι ούτως ή άλλως οι κληρικοί που έχουν κηρύξει πόλεμο στην Κυβέρνηση αλλά και το ποίμνιο που τους ακολουθεί δεν συγκαταλέγονται στους δυνητικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) ,ουδόλως συμβαίνει το ίδιο με τη σπαζοκεφαλιά των μισθολογικών αλλαγών των ιερέων.

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ναι μεν αναφέρουν ότι το Μαξίμου δε σκοπεύει να ακολουθήσει τη μέθοδο "στρίβειν" δια της αναβολής ( θα επιδιωχθεί εντός των αρχών του νέου έτους να έρθει το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή) αλλά το πώς θα δοθεί διέξοδος που να καλύπτει και τις δύο πλευρές στα των εργασιακών του κλήρου, παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Θεωρητικώς ( όπως υπονόησε εξάλλου και με την ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση), το κράτος μπορεί να ρυθμίσει μονομερώς το θέμα των εργασιακών - μισθολογικού τους χωρίς να προσμετρήσει τις αντιδράσεις τους.

Δεν φαίνεται ωστόσο αυτή να είναι - προς το παρόν τουλάχιστον - η κυρίαρχη σκέψη στο Μαξίμου, το οποίο αναζητά μέθοδο που να κατευνάζει τα ήδη ερεθισμένα ανακλαστικά των κληρικών.

Στην εξίσωση αυτή, εμφιλοχωρεί αναγκαστικά για τον κ. Τσίπρα και ο παράγων " Ιερώνυμος" τον οποίο επιθυμεί να στηρίξει στην δριμεία αμφισβήτηση που υφίσταται, πιστώνοντάς του ότι είναι προοδευτικός και συνεννοήσιμος.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα μπάχαλα τέτοιας φύσεως ειναι θεόσταλτα γιατί αφαιρούνται οι μάσκες από όσους τις φοράνε και από τις δύο πλευρές. Τα μειλίχια ή πλατιά χαμόγελα αποκαλύπτουν το λυκόσχημο χαρακτήρας τους για το λαό και την ίδια την Ορθόδοξη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]