Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναδρομικά διεκδικούν και οι υπάλληλοι της Βουλής


Με όχημα την εγκύκλιο της ΑΔΕΔΥ περί επιστροφής των αναδρομικών στους Δημοσίους Υπαλλήλους, και οι εργαζόμενοι στη Βουλή ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προσδοκώντας να δικαιωθούν. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταλεί σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους με σκοπό να συλλεχθούν τα στοιχεία τους και ακολούθως να προσφύγουν μαζικά στα ελληνικά δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ορισμένους οι 2.000 και πλέον εργαζόμενοι (μόνιμοι, συμβασιούχοι και μετακλητοί) έχουν ήδη απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής (όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος της ΑΔΕΔΥ), ωστόσο κατά πληροφορίες ο κ. Βούτσης δύσκολα θα ικανοποιήσει το αίτημά τους.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο», λένε πηγές του Κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας ότι αν δικαιωθούν από τη Δικαιοσύνη, τότε η Βουλή προφανώς θα συμμορφωθεί. Ξεκαθαρίζουν, δε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ίδια με την επιστροφή των αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστικούς κλπ., αφού δεν ήταν ενταγμένοι όπως οι υπάλληλοι της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν παλαιότερα στοχοποιηθεί επειδή λάμβαναν 16 μισθούς, ενώ διατηρούσαν ορισμένα προνόμια που προκάλεσαν αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά, πλέον η Βουλή έχει υιοθετήσει τα μισθολόγια του Δημόσιου τομέα που σημαίνει ότι οι 16 μισθοί έγιναν 10.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι του Ποταμιού έχουν παραιτηθεί τους δικαιώματος αυτού.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]