Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαθητές και Μακεδόνες έδιωξαν τον Γαβρόγλου


«Βροχή» τα χημικά και οι κρότου - λάμψης στα επεισόδια που έγιναν έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών

Ένταση επικράτησε χθες το απόγευμα έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Τα χημικά που έπεσαν και τα οξυμένα πνεύματα είχαν ως αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ποτέ ο υπουργός και να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν από νωρίς μαθητές και φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στο λύκειο. Περίπου 50 άτομα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην αίθουσα της εκδήλωσης για να θέσουν ερωτήματα στον κ. Γαβρόγλου, ωστόσο απωθήθηκαν από αστυνομικούς που δημιούργησαν φραγμό στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου - λάμψης.


Παραδίπλα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.

Αν και οι δύο ομάδες διαμαρτυρόμενων δεν ήρθαν σε επαφή και η ένταση που δημιουργήθηκε γρήγορα αποκλιμακώθηκε, οι διοργανωτές αποφάσισαν τη ματαίωση της εκδήλωσης. Έτσι, ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στον χώρο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]