Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντι Ράμα: Εξτρεμιστής ο ομογενής, ευτυχώς δεν χάθηκε καμία αθώα ζωή


Προκαλεί τους Έλληνες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Το θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Kατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά Αλβανών αστυνομικών, μετά από καταδίωξη, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας Έντι Ράμα, ενώ και το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε ανάρτησή του στο twitter αντικρούει το χαρακτηριστικό του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών πως είναι απαράδεκτη την κατάληξη της επιχείρησης καταδίωξης του ομογενή που οδήγησε στο θάνατό του και με σκωπτικό ύφος καλεί τους Έλληνες να «ενωθείτε μαζί μας στις ευχαριστίες του Κυρίου, ότι καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από εξτρεμιστική τρέλα».

Χαρακτηριστικά στο twitter αναφέρει τα εξής:«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να το ονομάσετε απαράδεκτη την απώλεια ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με σφαίρες κατά της αστυνομίας μας, που έκανε μόνο τη δουλειά της, ενωθείτε μαζί μας στις ευχαριστίες του Κυρίου, ότι καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από εξτρεμιστική τρέλα».


Παράλληλα, το Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μαζί με τη λύπη για το περιστατικό που συνέβη σήμερα στις Βουλαράτες Αργυρόκαστρου, εκφράζει επίσης τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση της εκδήλωσης στη γειτονική χώρα (σ.σ Ελλάδας).

«Οι περιστάσεις έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.» αναφέρει και σημειώνει «Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο στις δυνάμεις ασφαλείας μας, αλλά μιλά για απαράδεκτη απώλεια της ζωής».

Και καταλήγει:…«διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος για όλους τους πολίτες της, χωρίς διάκριση συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας».

Τι αναφέρει για το θάνατο του Κ. Κατσιφά η Μ. Ζορμπά που βρισκόταν στους Βουλιαράτες

Στον δρόμο της επιστροφής πληροφορήθηκε για τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία λίγες ώρες πριν κατέθεσε στεφάνι στους Βουλιαράτες.

Σε ανάρτησή της στο facebook η κυρία Ζορμπά ανέφερε ότι κατά την ενημέρωση που είχε ο ομογενής είχε απειλήσει να πυροβολήσει θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία και δεν υπήρξε υποστολή της ελληνικής σημαίας.

Ειδικότερα η υπουργός έγραψε:

Σημερα στο νεκροταφειο πεσοντων στους Βουλιαρατες κοντα στην Κλεισουρα για να τιμησουμε τους Ελληνες πεσοντες. Ημερα μνημης στον τοπο που επεσαν. Πυκνη συγκινηση αναμεσα στα βουνα που πολεμησαν με πατριωτισμο εναντιον του φασισμου. Παντου ελληνικες σημαιες, παροντες εκπροσωποι της ελληνικης και αλβανικης κυβερνησης, η πρεσβης της Ελλαδας, βουλευτες, δημαρχοι, πληθος κοσμου και παιδια του σχολειου. Δοξολογια, καταθεση στεφανων, ομιλια της πρεσβεως, εθνικος υμνος Ελλαδας και Αλβανιας, ποιηματα παιδιων. Φυγαμε στις τρεις το μεσημερι χωρις να εχει υπαρξει καμια ανησυχια. Στο μεταξυ ειχαμε πληροφορηθει οτι καποιος ομογενης με καλασνικοφ ειχε απειλησει το πρωι να πυροβολησει θεωρωντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες. Μετα τις 3μμ στο δρομο της επιστροφης πληροφορηθηκαμε οτι ο ομογενης περικυκλωθηκε, η αστυνομια του ζητησε να παραδοθει, δεν παραδοθηκε και τον σκοτωσαν. Ηταν ενα τραγικο συμβαν που κανεις μας σημερα ολο το πρωι, μεσα στην ατμοσφαιρα συγκινησης που επικρατουσε, δεν μπρουσε να φανταστει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "«Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο στις δυνάμεις ασφαλείας μας, αλλά μιλά για απαράδεκτη απώλεια της ζωής»."


    Να δουμε τι θα λεγατε φιλτατοι γειτονες μας ,αν η Ελληνικη Αστυνομια πυροβολουσε καθε αλβανο που

    οπλοφορει και εγκληματει στην Ελλαδα.

    Οσο για την "ασφαλεια" που παρεχετε στους ομογενεις μας, το τερματισατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αὐτὰ τὰ ποταπὰ ἀρχομανῆ σκουλήκια ποὺ ἔχουν τὴν ἐγχώρια ἐξουσία ἀποθράσυναν τοὺς σύγχρονους φασίστες τύπου Ράμα τῆς Ἀλβανίας. Τί πήγατε να τιμήσετε ρὲ καθάρματα, συριζοκομμούνια; τιμὴ στοὺς νεκροὺς Ἕλληνες τοῦ '40 καὶ συγχρόνως στοὺς συνεργάτες τοῦ τότε Ἄξονος, τοὺς Ἀλβανούς; Ἀλλὰ τί νὰ περιμένεις ἀπὸ ξεβράκωτους ὀσφυοκάμπτες καὶ ἀναξιοπρεπεῖς γλεῖφτες ποὺ παρέδωσαν ὅλη τὴν πατρίδα ὡς βορὰ σὲ κάθε ἐπιβουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζορμπά και Ράμα, ο Κωνσταντίνος Κατσιφας δεν είναι τρελός, πήγε να υπερασπιστεί μια από τις σημαίες της πατρίδας του στην οποία ασέβησαν οι αστυνομικοί της Αλβανίας. Τρελοί είναι όσοι δεν σέβονται τους νεκρούς ήρωες με το να συνεορτάζουν με όσους τους σκότωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Ράμα, ο Κώστας ήταν αθώος. Και στο Μάτι κάηκαν και Μακεδόνες κ. Ζάεφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]