Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση Σόρος...


Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές και, μάλιστα, στη φάση που βρίσκεται η πολιτική κατάσταση, το πιο πιθανό είναι να μην το έχει αποφασίσει ούτε ο πλέον αρμόδιος, ο πρωθυπουργός. Ας δούμε, όμως, τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο καταλύτης των εξελίξεων είναι πλέον η θετική ψήφος των βουλευτών του Ζάεφ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, σύμφωνα με ξένες πηγές, ή τον... πάντοτε εντυπωσιακά ενημερωμένο υπουργό Πάνο, αποκτήθηκε με αίμα, κόπο και μερικά εκατομμύρια δολάρια από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ή από τον περίφημο Τζορτζ Σόρος. Παντού κολλάει ένας Σόρος για τον συγκυβερνήτη του Τσίπρα και της Ελλάδας, από τα CDS του Παπανδρέου μέχρι τις δωροδοκίες στα Σκόπια, αλλά και την Αθήνα (50 εκατ. ευρώ δόθηκαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είπε ο πρώην ΥΠ.ΕΞ. ότι υποστήριξε ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ.!).

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να αποφύγει το πικρό ποτήρι της ψηφοφορίας κύρωσης της συμφωνίας στη Βουλή, ακόμα κι αν αυτό λειτουργεί ως καθάρσιο του ίδιου έναντι του διεθνούς παράγοντα. Ξεπληρώνει το παρελθόν του έναντι Αμερικανών και Ευρωπαίων ο Τσίπρας και δείχνει έτσι την έμπρακτη μεταμέλειά του. Κάτι σαν την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» του τροπαρίου της Κασσιανής για όσους γνωρίζουν θρησκευτικά.

Ίσως μάλιστα η αγωνία της κυβέρνησης Ζάεφ, αλλά και των δυτικών υποστηρικτών της να φέρει πιο κοντά την τρίτη και τελική ψηφοφορία της συμφωνίας στη γειτονική χώρα, δηλαδή να έχουν τελειώσει στα μέσα Δεκεμβρίου, άρα το μπαλάκι να έρθει στην Αθήνα πριν από τις γιορτές.


Πώς από την ψηφοφορία της συμφωνίας στη Βουλή τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο θα φτάσει η κυβέρνηση στις τριπλές κάλπες τον Μάιο, είναι ζήτημα, ειδικά όταν με τον Καμμένο τα επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά, ιδίως όταν δύει ο ήλιος.

Θα βρει έξι βουλευτές από τους «ξέμπαρκους», να τους τάξει θέση στα δικά του ψηφοδέλτια ο πρωθυπουργός προκειμένου να τον στηρίξουν για δύο, έστω τρεις ακόμη μήνες στην κυβέρνηση; Μπορεί να βρει -όλα γίνονται-, αλλά πιστεύει κανείς ότι έστω ένας από αυτούς θα επανεκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή σαν να λέμε ότι θα πάει ο Συριζαίος να ψηφίσει Χάρη Θεοχάρη; Αρα ούτε αυτό το σενάριο της κυβέρνησης, με... ό,τι περίσσεψε, δεν φαίνεται πολύ πιθανό και σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεπεράσει το τρίμηνο.

Λίγη σημασία έχει για την Ελλάδα αν θα γίνουν στην αρχή ή στο μέσον του 2019 οι εκλογές. Αντιθέτως, πολύ μεγάλη σημασία έχει να τελειώνουμε με την εκκρεμότητα αυτή, αφού οικονομικοί αναλυτές, παράγοντες και επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι στη μεν Ευρώπη η κρίση της Ιταλίας δημιουργεί συνθήκες τεράστιας κρίσης, η δε παγκόσμια οικονομία βαδίζει σε ύφεση έως το 2020, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η διάρκεια και η έντασή της.

Χρειάζεται νέο ορίζοντα η χώρα, σταθερή κυβέρνηση με ριζοσπαστική ατζέντα, μακριά από τις θολές ιδέες μιας νεκρής ιδεολογίας, που μας βασανίζουν ως κοινωνία από το 1974.
Δουλειές, δουλειές, δουλειές για όλους, και για τους νέους αλλά και όσους τις έχασαν με την κρίση, αυτή πρέπει να είναι η μία και μοναδική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Τίποτε άλλο - μόνο με αυτό ευημερούν οι πολίτες. Όλα τα άλλα ανήκουν στο παρελθόν.

Τάσος Καραμήτσος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]