Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φθήνια των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό


Εκείνο που σχεδόν επιβεβαιώνεται είναι ότι ο κ. Τσίπρας ή δεν διάβασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ή τη διάβασε και δεν κατάλαβε τίποτε, ή μας εμπαίζει

Προφανώς και έγινε τώρα αντιληπτό τι επιπτώσεις θα έχει η διαβόητη συμφωνία που υπέγραψαν στις Πρέσπες, και οι κυβερνητικοί, εν αδυναμία εύρεσης σοβαρών επιχειρημάτων, επιχειρούν με φθήνια λόγου να αναστρέψουν το κλίμα.

Βεβαίως, πρέπει να πούμε, ότι ως παλαιοκομματικοί, προβαίνουν σε άλλου τύπου υπολογισμούς. Αν δηλαδή παραμείνουν τα ποσοστά 70% εναντίον της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, πιστεύουν ότι αφ’ ενός θα εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος του εναπομείναντος 30%, αφετέρου οι Έλληνες πατριώτες δεν θα στοιχηθούν όλοι πίσω από τη Ν.Δ. αλλά θα διασκορπισθούν και σε άλλα αστικά κόμματα. Οπότε, οι αντιδράσεις των Ελλήνων, να μη αποβούν πολύ επώδυνες για το κομμουνιστικό κόμμα.

Εκείνο που σχεδόν επιβεβαιώνεται, είναι ότι ο κ. Α. Τσίπρας, ή δεν διάβασε την Συμφωνία των Πρεσπών, ή την διάβασε και δεν κατάλαβε τίποτε, ή μας εμπαίζει, όπως πράττει άλλωστε εδώ και χρόνια. Όλα είναι πιθανά, αλλά σίγουρο είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει πλήρη άγνοια της ιστορίας, τουλάχιστον των βαλκανικών χωρών. Προφανώς σπατάλησε τον χρόνο του για την εκμάθηση της ιστορίας της Κούβας, της Βενεζουέλας και άλλων χωρών που αποτελούν το πρότυπό του.

Είπε στην ΔΕΘ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «κατοχυρώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας». Πότε τέθηκε προς συζήτηση αυτό το θέμα; Ποιος αμφισβήτησε την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Αυτό διαπραγματευόταν ο κ. Ν. Κοτζιάς; Αν η Μακεδονία μας είναι ελληνική; Και ποιος το επιβεβαίωσε αυτό; Οι Σλάβοι των Σκοπίων;

[Επί τη ευκαιρία, πολλές φορές έχω καταγγείλει την ανοησία του συνθήματος, και σε πανό, "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", όπως παλαιότερα "Το Αιγαίο είναι ελληνικό". Είναι σαν να υποστηρίζεται κάτι που αμφισβητείται. Αλλά, κι αν ακόμη υπάρχει αμφισβήτηση, είναι τεράστιο λάθος να πέσει κάποιος στην παγίδα και να αμύνεται. Στην πολιτική δεν απολογείσαι ποτέ, επιτίθεσαι].


Είπε επίσης ο κ. Α. Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό». Όταν το λέγει αυτό ο κ. Α. Τσίπρας, ή ο οιοσδήποτε εκ των συντρόφων του, φαντάζει άκρως ειρωνικό, αλλά και προσβλητικό, επειδή υποδηλώνει την υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού. Ο οποίος έχει απτά δείγματα, ποιοι είναι αυτοί που κοροϊδεύουν τον λαό.

Αλλ’ ακόμη κι αν δεν έχει συναίσθηση τι ακριβώς λέει, για ποιο λαό μιλά; Αποκάλεσε "όχλο" τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πατριωτών που συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, και εκατομμύρια που για διάφορους λόγους δεν προσήλθαν, αλλά βρίσκονταν εκεί νοερά, ο δε υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μας απεκάλεσε "κατάπτυστους". Αυτό είναι το πολιτικό ήθος των κυβερνώντων.

Ο δε κ. Ν. Κοτζιάς, στερημένος επιχειρημάτων, προβάλλει ότι τα αστικά κόμματα προ ετών είχαν δεχθεί σύνθετη ονομασία. Αλλά, πρώτον ο λαός τα έστειλε στην αντιπολίτευση, δεύτερον σημασία έχει αυτή την στιγμή ποιος υπέγραψε το ξεπούλημα της ονομασίας. Τι έκαναν οι άλλοι προηγουμένως, έχει ασφαλώς την σημασία του -και ο λαός δεν ξεχνά-, εκείνο που ενδιαφέρει σήμερα, είναι ποιος ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των Σλάβων των Σκοπίων, με μεγάλη ζημία για την Ελλάδα -ακόμη και οικονομική με την επωνυμία των επιχειρήσεων- άνευ λόγου.

Και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι τα Σκόπια όχι μόνο δέχονταν ακόμα πιο ασφυκτικές δυτικές πιέσεις από εμάς, αλλά και τα ίδια επείγονταν να πάρουν το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., με την κατάσταση αυτή να τα μετατρέψει στην αδύνατη πλευρά των διαπραγματεύσεων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το διαπραγματευτικό της πλεονέκτημα, αφενός επειδή ήθελε να δείξει καλή διαγωγή στους Δυτικούς υποστηρικτές της, αφετέρου επειδή η Αριστερά υποτιμά πάντα τη σημασία των εθνικών θεμάτων. Ικανοποιούσε άλλωστε ο κ. Α. Τσίπρας τις Συνιστώσες του, που επιβάλλουν την πολιτική την οποία υλοποιεί ο κατ’ όνομα πρωθυπουργός, ικανοποιούσε και τον κ. Ν. Κοτζιά που επεδείκνυε καλή διαγωγή...

Ο Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]