Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγνοεί το Κρεμλίνο την προειδοποίηση Τραμπ για την Συρία


Το Κρεμλίνο απορρίπτει την προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Σύρια ώστε να μην ξεκινήσει ρωσική επιχείρηση στο θύλακα του Iντλίμπ, λέγοντας ότι η περιοχή ήταν «φωλιά τρομοκρατών».

«Δεν είναι πιθανόν μια ολοκληρωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση χωρίς επέμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η παρουσία μαχητών στο Ιντλίμπ υπονομεύει τη ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και καθιστά την περιοχή μια βάση για επιθέσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Η κατάσταση γύρω από το Ιντλιμπ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης, όταν οι ηγέτες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν στην Τεχεράνη αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

Η Ρωσία επανέλαβε τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Πηγή στους Σύρους αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δήλωσαν πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας επαναλήφθηκαν σήμερα έπειτα από αρκετές εβδομάδες.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει ορκιστεί να ανακαταλάβει κάθε εκατοστό της Συρίας και έχει πραγματοποιήσει μεγάλα κέρδη σε βάρος των ανταρτών από το 2015 που η Ρωσία άρχισε να συμμετέχει στην πολεμική προσπάθειά του.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προκείμενη στη Δαμασκό δήλωσε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει μια επίθεση σε φάσεις για να ανακτήσει την επαρχία Ιντλίμπ, όμως η Τουρκία, ο στρατός της οποίας έχει δημιουργήσει μια σειρά παρατηρητηρίων κατά μήκος των παρυφών της περιοχής των ανταρτών, έχει προειδοποιήσει εναντίον μιας τέτοιας επίθεσης.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές μέσα στην Ιντλίμπ και γύρω απ' αυτή είχαν σταματήσει στις 15 Αυγούστου, όμως φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις συνέχισαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυρά πυροβολικού εναντίον των ανταρτών που βρίσκονται εκεί, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η πηγή στους σύρους αντάρτες και το Παρατηρητήριο είπαν και οι δύο πως οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην ύπαιθρο κοντά στο Τζισρ αλ-Σουγούρ, στις δυτικές παρυφές της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν πρόκειται να συναντηθούν στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν και αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]