Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βερολίνο σε διπλωματικό αγώνα για να «σώσει» την Ιντλίμπ!


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel ξεκίνησε μια σειρά από διπλωματικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποτροπή μιας άλλης κρίσης των προσφύγων, καθώς οι δυνάμεις του Συριακού Προέδρου Bassar Al Assad προετοιμάζονται για να επιτεθούν στην Idlib, την τελευταία επαρχία υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανέφερε ο γερμανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle.

H εκπρόσωπος της Merkel, Ulrike Demmer, μίλησε την Παρασκευή σε μια τακτικά προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για τους φόβους της γερμανικής κυβέρνησης ότι μια επίθεση του Idlib θα ανοίξει το δρόμο για μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν ένα σημαντικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της προσωπικής συνάντησης της Merkel με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Αμερικανούς και Τούρκους προέδρους Donald Trump και R.T. Erdogan.

Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, η Demmer επανέλαβε την έκκληση της Γερμανίας για τον Putin να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στον σύμμαχο του Assad, για να αποτρέψει μια στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να πλημμυρίσουν τα σύνορα της Τουρκίας.


Η πιθανότητα επίθεσης των ανταρτών από τις δυνάμεις του Assad που εξελίσσονται σε μάχη με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ομάδες ανταρτών και έχει αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή, είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μεταξύ των διπλωματών, ανέφεραν πηγές της DW.

Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν αναλάβει εντατικές διπλωματικές ανακοινώσεις για να συζητήσουν αυτό το αποτέλεσμα, ανέφεραν χωρίς να έχουν βρει λύση ως τώρα και παρά το γεγονός πως μόλις προ τριημέρου η Άγκυρα αποκήρυξε την ισχυρότερη οργάνωση ανταρτών στην Idlib,. χαρακτηρίζοντάς την σαν «τρομοκρατική».

Η Ρωσία από την πλευρά της στηρίζει το αίτημα του Σύρου Προέδρου Assad, που ζητά σαν αντάλαγμα για αναστολή της επίθεσης των δυνάμεών του, την παράδοση όλου του οπλισμού των ανταρτών και στη συνέχεια την ανάληψη της διοίκησης της πόλης από τις τοπικές δυνάμεις, ολοκληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του Συριακού εδάφους, με εξαίρεση την τουρκοκρατούμενη περιοχή της Afrin, και τιςς περιοχές της ΒΑ Συρίας που ελκέγχονται από τους Κούρδους με την βοήθεια των ΗΠΑ.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]