Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προειδοποιήσεις Μόσχας προς ΗΠΑ και Ευρώπη να μην επιτεθούν στη Συρία!


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε προ τριημέρου ότι "οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα χρειαστούν μόλις 24 ώρες για να είναι έτοιμη η αρμάδα πυραυλοφόρων πλοίων για μια επίθεση στη Συρία".

Η ανακοίνωση συνέπεσε με την αγγελία της Μόσχας για μεγάλη ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, με 25 πολεμικά πλοία και υποβρύχια και 30 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροπλάνων και των στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Στην Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρεσβευτής προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια στην «αδικαιολόγητη και παράνομη πράξη επίθεσης στη Συρία». Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zaharova, είπε στους δημοσιογράφους ότι η ομάδα κρούσης του αμερικανικού συνασπισμού έχει περίπου 70 πυραυλοφόρα σκάφη που αναπτύσσονται στη Μέση Ανατολή και είναι έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία μέσα σε μόλις 24 ώρες, αν διαταχθεί.

Είπε ότι το οπλοστάσιό της περιλαμβάνει περίπου 380 πυραύλους Cruz και τα Αμερικανικά καταδρομικά σκάφη Carni και Ross, καθένα από τα οποία φέρουν 28 πυραύλους τύπου Tomahawk.


Σύμφωνα με την Zaharova, η αεροπορική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελείται σήμερα από αεροπλάνα, στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη σε βάσεις στην Ιορδανία, το Κουβέιτ και την Κρήτη». Ο Ρωσίδα αξιωματούχος παρέλειψε να αναφέρει το Ισραήλ, που είναι βέβαιο πως θα συμμετάσχει σε παρόμοια επίθεση έχοντας πρωτεύοντες στόχους στρατόπεδα και την επιμελητεία των φιλό-Ιρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας ενδεχομένως ανήκει και η δήλωση- έκκληση του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ανάγκη να μην πραγματοποιηθεί η προ των πυλών μαζική επίθεση των καθεστωτικών συριακών δυνάμεων και της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατά της Idlib, στη ΒΔ Συρία. Ο λόγος είναι ότι θα προκληθεί ένα νέο κύμα φυγής που ενδεχομένως ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, από τα οποία μεγάλο μέρος θα κινηθεί προς την Ευρώπη (σε άλλο μας θέμα, διαβάστε για τη διπλωματική προσπάθεια της A. Merkel)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]