Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΠΓΔΜ θα διαλυθεί, αυτό όμως πρέπει να γίνει υπό έλεγχο του ΝΑΤΟ


Για την υπόθεση των Σκοπίων έχει ακουστεί «το κοντό και το μακρύ» καθενός. Η ουσία είναι ότι πλέον βρισκόμαστε στο δημοψήφισμα που επικυρώσει ή θα απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα, όχι την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, διότι όπως φαίνεται πορεύονται μόνοι τους με τις κοινωνίες να μην τους ακολουθούν.

Γράφει ο Μιχαήλ Βασιλείου

Ο διεθνής παράγοντας έχει αρχίσει από τη στιγμή της συμφωνίας των δύο το «μασάζ», για να πείσει πρώτα απ’ όλα τους ηγέτες που το υπέγραψαν ότι είναι… τεράστιοι και θαρραλέοι, ενώ όλοι όσοι διαφωνούν είναι κοντόφθαλμοι και εθνικιστές. Συλλήβδην.

Τώρα αν δει κανείς ιστορικά τι συμβαίνει όταν οι… «οραματιστές» προχωρούν χωρίς συμφωνία στο πεζοδρόμιο, στο καφενείο και γενικότερα στην κοινωνία, ίσως τα πράγματα αλλάξουν, ακόμα και για τους πεπεισμένους ότι υπηρετούν την ειρήνη, τη συμφιλίωση και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Θα πρέπει να είναι παντελώς ηλίθιος κανείς για να μη διακρίνει τα περί Αλεξάνδρου του Μακεδόνα στις εικόνες μέσα από τα εκλογικά κέντρα που έρχονται από τα Σκόπια. Τα εκλογικά κέντρα είναι όπως και στην Ελλάδα, σχολεία. Άσε τον Τσίπρα και τον Κοτζιά να «τραγουδάνε» ό,τι θέλουν. Όταν στα σχολεία διδάσκονται τα μικρά παιδιά τα ίδια με πριν, δώστε χαιρετισμούς εκ μέρους μας… στον πλάτανο.


Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, έρχεται και ο Χασίμ Θάτσι, ο πάλαι ποτέ εγκληματίας πολέμου (σ.σ. όταν είναι «οι δικοί μας εγκληματίες», επέρχεται… παραγραφή, εξ ου και το «πάλαι ποτέ») από το Κοσσυφοπέδιο και στήνει μια καραμπινάτη προβοκάτσια με στόχο να παίξει με τη φοβία που κουβαλούν οι «Μακεδόνες» από το 2001 που κόντεψαν να διαλυθούν.

Τι φοβούνται αυτοί; Μην ξεσπάσουν ξανά συγκρούσεις με τους Αλβανούς και πιστεύουν ότι αν μπουν στο ΝΑΤΟ θα τους προστατεύσει. Οπότε, πήγε σε αμφισβητούμενο μέρος ο Θάτσι, προκάλεσε κινητοποίηση των σερβικών ενόπλων δυνάμεων και ξύπνησε στους «Μακεδόνες» τις μνήμες που δεν μπορούν να ξεχάσουν.

Ποιο ήταν το έμμεσο μήνυμα; Τρεχάτε να ψηφίσετε για να μπείτε στο ΝΑΤΟ ώστε να είστε ασφαλείς! Ο Σέρβος Βούτσιτς, χωρίς να το καταλάβει έπεσε στη μαεστρικά στημένη παγίδα του Αλβανού και έπαιξε το παιχνίδι του. Πιθανόν η Μόσχα να του επεσήμανε τη γκάφα, είναι όμως πλέον αργά.

Αφού όλοι κάνουν προβοκάτσιες, ας κάνουμε κι εμείς τη δική μας. Μόνο που αυτή θα βασίζεται σε τετράγωνη λογική και εκπροσωπεί ένα «σενάριο», το οποίο όσο περισσότερο το σκεπτόμαστε το τελευταίο διάστημα, τόσο περισσότερο λογικό μας μοιάζει.

Ναι κύριοι και κυρίες, άπαντες «δίνουν τα ρέστα τους» για να βάλουν την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Λοιπόν, εμείς που είμαστε Έλληνες και ξέρουμε από την εμπειρία μας τις τελευταίες δεκαετίες, ότι η Συμμαχία δύσκολα σε προστατεύει από απειλή η οποία προέρχεται από άλλο κράτος-μέλος (βλ. Τουρκία), θα υποθέσουμε ότι το ίδιο θα πράξει το ΝΑΤΟ και σε περίπτωση σύγκρουσης Αλβανών με τους Σλάβους κατοίκους της ΠΓΔΜ.

Λογικό συμπέρασμα, ασχέτως του ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να παρουσιάσει «μεταβολές» ως σενάριο. Αν όμως ισχύει το παραπάνω, τότε είναι εξίσου λογικό συμπέρασμα, το να θεωρήσει κάποιος ότι η διάλυση της ΠΓΔΜ δεν είναι ούτε ταμπού, ούτε απαραιτήτως είναι μη αποδεκτή από τον «δυτικό παράγοντα». Εξηγούμαστε:

Το επιχείρημα λοιπόν είναι, ότι η Δύση θέλει με κάθε τρόπο να βάλει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όχι για να μη διαλυθεί, αλλά για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία διάλυσής της, όπως και όποτε έρθει, θα συμβεί εντός του Συμμαχικού πλαισίου, ώστε να αποφευχθεί η διάχυση των συγκρούσεων στα πολύπαθα Βαλκάνια και να ελεγχθούν ως προς το που θα καταλήξουν τα εδάφη της! Μήπως μας έχουν πιάσει όλους κορόιδα λοιπόν;

Πάμε και παρακάτω. Ανάμεσα στη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, υπάρχει ήδη μια διαδικασία συζήτησης για ανταλλαγές εδαφών, ασχέτως εάν «περπατάει» ή όχι προς το παρόν. Το δικό μας επιχείρημα είναι, ότι μια διαδικασία ελεγχόμενης διάλυσης της ΠΓΔΜ, θα εξυπηρετούσε μια συνολική διευθέτηση στα Βαλκάνια!

Ανάμεσα σε ποιους θα διαμοιραστούν τα ψευδο-«μακεδονικά ιμάτια»; Αλβανία σίγουρα (της οποίας το Κόσοβο θεωρούμε ότι θα αποτελέσει μέρος της νομοτελειακά στο μέλλον), Βουλγαρία που ποτέ δεν έκρυψε ότι αυτούς τους χαβαλέδες που παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρότι έφτασαν σχεδόν χίλια χρόνια στην περιοχή μετά από τον Μέγα Στρατηλάτη (εγκληματία πολέμου σύμφωνα με πολλά αναθεωρητικά «φρούτα» του ΣΥΡΙΖΑ), τους θεωρεί Βούλγαρους.

Να πούμε ενδεχομένως και Ελλάδα για την ελληνική ιστορικά περιοχή του Μοναστηρίου; Ναι θα το πούμε, για να αφήσουμε ανοικτό ένα ενδεχόμενο στο εκατομμύριο, αυτό να είναι που κάνει Τσίπρα και Κοτζιά να έχουν γίνει «βασιλικότεροι του βασιλέως» και να επείγονται περισσότερο και από τον Ζάεφ, που έχει λόγο ο άνθρωπος να φοβάται ότι θα του άρει ανά πάσα στιγμή ο διάολος το κράτος…

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μαντέψτε το όνομα του καβαλάρη στο κάτω αριστερά μέρος του κιμονο που έφτιαξαν οι Γιαπωνέζοι για τους γείτονες εν όψει Ολυμπιάδας...
    https://lh6.googleusercontent.com/wxxAHXDfRoH_ms9eUcRvSqOYPbPUsf_uHv-md05t54nhuXHbSWgulxi1h4q-GlgUlJHoNepFaA2CUVyXbZuK2GHddMHMaosWmjbRS2MSIu_xeaYZLqG0pnUng9bphFw=s16383

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το επιχείρημα λοιπόν είναι, ότι η Δύση θέλει με κάθε τρόπο να βάλει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όχι για να μη διαλυθεί, αλλά για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία διάλυσής της, όπως και όποτε έρθει, θα συμβεί εντός του Συμμαχικού πλαισίου, ώστε να αποφευχθεί η διάχυση των συγκρούσεων στα πολύπαθα Βαλκάνια και να ελεγχθούν ως προς το που θα καταλήξουν τα εδάφη της."


    Εχεις μπερδεψει τις χωρες αρθρογραφε!

    Διαλυση της Ελλαδας θελουν μεσω ενοποιησης "Βορειας Μακεδονιας" και Μακεδονιας!

    Δεν υποστηριζουν την ανθελληνικη προπαγανδα των Σκοπιανων οι "συμμαχοι" μας προς οφελος μας!

    Το προβλημα των Σκοπιανων θα ειναι οι ιδιοι οι αλβανοφωνοι,που μετα την Ηπειρο θα διεκδικουν την

    "Μακεδονια του Αιγαιου",καθοτι οι τελευταιοι θα αυξανονται πληθυσμιακα,οποτε μετα απο την

    επικρατηση της Αλβανικης γλωσσας ως δευτερης επισημης μετα τα "μακεδονικα", μετα θα ζητουν και

    "ιλλυρικα" εδαφη υπο ελληνικη "κατοχη",που θα εκτεινονται μεχρι την Θρακη!

    Και αν διαβαζεται αυτο ως σεναριο επιστημονικης φαντασιας,αλλο τοσο θα διαβαζοταν πριν 20 χρονια

    το σεναριο αναγνωρισης "μακεδονικης" γλωσσας και εθνοτητας απο ελληνικη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]