Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ευθεία σύγκρουση Μόσχα και Άγκυρα για την Ιντλίμπ


Νέα εμπόδια στις σχέσεις με την Τουρκία δημιουργεί η Μόσχα αφού για μια ακόμη φορά οι Ρώσοι δείχνουν στην Άγκυρα ότι αυτοί ελέγχουν την κατάσταση στη Συρία και θα επιβάλουν την πολιτική τους ανεξάρτητα αν ο Ερντογάν αντιδρά.

Πιο αναλυτικά λάδι στη φωτιά ρίχνει η απόφαση της Μόσχας να μην επιτρέψει την εκκένωση των Ισλαμιστών τρομοκρατών από την περιοχή του Ιντλίμπ προς το… Αφγανιστάν ή προς άλλες μέρη του κόσμου μετά από αίτημα της Τουρκίας.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για το μέλλον του Ιντλίμπ και την αναστολή της τελικής επίθεσης του Συριακού Στρατού στην επαρχία αυτή προπύργιο των φανατικών ισλαμιστών ανταρτών οι τελευταίοι θα έπρεπε να διαχωριστούν από τους υπολοίπους αντάρτες χωρίς όμως να διευκρινίζεται το μέλλον των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών.


Σύμφωνα με το Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς αυτών στο Αφγανιστάν κάτι που η Ρωσία δεν αποδέχεται. Τα μόνα δύο σενάρια που εξετάζει η Ρωσία σύμφωνα με τον Sergei Lavrov είναι είτε να εξουδετερωθεί η στρατιωτική αυτή δύναμη είτε να δικαστούν ως τρομοκράτες.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται ότι οδεύουν προς νέα κρίση αφού οι Ρώσοι και οι Τούρκοι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]