Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε εξέλιξη πολιτικό πραξικόπημα Ζάεφ με τη στήριξη των Αλβανών


Ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI: 
Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό

«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για όλους τους πολίτες, για τα θεσμικά όργανα, για τη δημοκρατία», δήλωσε ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

«Σήμερα, επιδείξαμε τη δημοκρατία, μια διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πρόοδο για το κλείσιμο του θέματος με την Ελλάδα», αναφέρει και συνεχίζει τονίζοντας πως το Κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει αυτή τη σημαντική απόφαση για τη Συμφωνία με την Ελλάδα.

«Λάβαμε την εντολή να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό», δήλωσε ο ηγέτης του DUI.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Αχμέτι και ερωτηθείς για αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές ή πρόωρες εκλογές, είπε ότι «η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.»

Γιοχάνες Χαν για δημοψήφισμα: Συγχαίρω αυτούς που ψήφισαν...

Τα συγχαρητήριά του στους πολίτες της πΓΔΜ οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες και συμμετείχαν στο δημοψήφισμα έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν -αποδοκιμάζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την πλειοψηφία του λαού της γειτονικής χώρας.

«Συγχαίρω εκείνους τους πολίτες που ψήφισαν στο σημερινό συμβουλευτικό δημοψήφισμα και έκαναν χρήση των δημοκρατικών τους ελευθεριών. Με την πολύ σημαντική ψήφο υπέρ του «ναι», υπάρχει ευρεία στήριξη στην Συμφωνία των Πρεσπών και στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας», σημείωσε ο Χαν με μήνυμά του στο Twitter, που αποτέλεσε και την πρώτη επίσημη αντίδραση των Βρυξελλών στο δημοψήφισμα.


Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα με Ζόραν Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περιεχόμενο της συζήτησης είχε να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Μιτσκόφσκι: Ο Ζ. Ζάεφ καλύτερα να ετοιμαστεί για πολιτική αποστρατεία

Απάντηση στη κάλεσμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη συμφωνία των Πρεσπών που θα φέρει στη Βουλή, αλλιώς θα πάει σε πρόωρες εκλογές, έδωσε ο πρόεδρος του VMRO, Χριστιάν Μιτσκόφσκι, λέγοντας πως «ο κ. Ζάεφ να μην ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, αλλά καλύτερα να ετοιμαστεί για πολιτική συνταξιοδότησή του».

Ο πρόεδρος του VMRΟ DPMNE Χρίστιαν Μιτσκόφσκι δήλωσε μετά το δημοψήφισμα πως ο λαός ψήφισε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί μόνον ήττα για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την εγκληματική διακυβέρνησης της χώρας, ανέφερε και άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στις αλλαγές του Συντάγματος. «Οι «Μακεδόνες» ζουν εδώ, η ταυτότητά μας, η γλώσσα μας είναι «Μακεδονική», οι πρόγονοί μας είναι «Μακεδόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, επικράτησε της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως όσοι απείχαν, αλλά και όσοι καταψήφισαν τη Συμφωνία, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Τέλος, ερωτηθείς αν θα αποδεχθεί τις πρόωρες εκλογές ανέφερε πως ο Ζάεφ αντί για πρόωρες εκλογές να ετοιμάζει την πολιτική συνταξιοδότηση του.

Πανηγυρίζουν οι υποστηρικτές του «όχι» την αποχή στο δημοψήφισμα

Πολίτες των Σκοπίων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται απέναντι από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για να γιορτάσουν το μεγάλο ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει εξέδρα σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει σταματήσει στο συγκεκριμένο σημείο.

Στο βήμα έχουν ανέβει ομιλητές οι οποίοι μεταξύ άλλων φωνάζουν πως η «Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες» και πως η «χώρα νίκησε ξανά». Την πλατεία απέναντι από τη Βουλή έχουν κατακλύσει μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας αλλά και του εξωτερικού που καταγράφουν τους πανηγυρισμούς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]