Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξουσία, προπαγάνδα και... νέοι μνηστήρες


Σπανίως έχει επιχειρηθεί τέτοιας έκτασης διάψευση της πραγματικότητας, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα

Από τον Γιώργο Κ. Στράτο

Η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση έξοδος από τα Μνημόνια θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτελέσει και την εξόδιο ακολουθία της. Αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης σεβασμός στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, που υποφέρει από τα δεινά τα οποία επέφερε αυτή η λαίλαπα στην πατρίδα μας.

Το επιβάλλει ακόμη και το αίσθημα δικαίου που πρέπει να διακρίνει τον δημόσιο βίο και τους δημόσιους άνδρες. Και εν προκειμένω, είναι φανερό ότι σπανίως έχει επιχειρηθεί τέτοιας έκτασης και τόσης ανακρίβειας διάψευση της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων, όπως αυτή που βιώνουμε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας και την επιθυμία των κυβερνώντων να παραμείνουν στην εξουσία.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και πολύ θλιβερά. Οκτώ χρόνια μετά την εφαρμογή μιας θανατηφόρας συνταγής, την οποία η εφημερίδα μας κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους, είναι προφανές ότι τα πράγματα ούτε είναι ούτε πάνε καλύτερα. Στην Ελλάδα χτυπά μια κοινωνική ωρολογιακή βόμβα.

Οπως με δραματική ακρίβεια το διατύπωσε ο καθηγητής Οικονομίας Σάββας Ρομπόλης, «φοβάμαι ότι έρχεται έκρηξη της φτώχειας».

Η ανάδειξη αυτής της κατάστασης πρέπει να αποτελέσει το πρώτιστο, για να μην πούμε το αποκλειστικό μέλημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και αυτό πρέπει να γίνει πολύ καθαρά, πολύ απλοϊκά, με τον πιο χοντροκομμένο τρόπο για να μπορέσει ακόμη και ο πιο αστοιχείωτος, ο πιο ανενημέρωτος, ο πιο κακόπιστος πολίτης να το αντιληφθεί. Οι αριθμοί και οι στατιστικές κουράζουν τους ανθρώπους. Οπως τα μαθηματικά στο σχολείο.


Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιστρατευτούν στην προσπάθεια διαφώτισης της κοινωνίας όλα εκείνα τα επικοινωνιακά τερτίπια, τα διαφημιστικά κόλπα που θα ανοίξουν τα μυαλά και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να προσπεράσει αβασάνιστα αυτά που, ενώ υποφέρει στο πετσί του, δεν θέλει να τα ακούει κιόλας ή, το χειρότερο, καμώνεται πως δεν τον αφορούν! Στο διάγγελμά του από την Ιθάκη ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας. Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι». Αφού εκείνος το απέφυγε, κρίνουμε σκόπιμο να θυμίσουμε τα ονόματα των σημαντικότερων αντιπάλων του Οδυσσέα.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Αυτός που πάει κόντρα στον νου. Αυτός που θολώνει την πραγματικότητα με σκοπό να ελέγξει και να καθυποτάξει τους ανθρώπους.
Μαζί είναι ο ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ. Ο αδίστακτος μαχητής. Αυτός που δεν γνωρίζει όρια ούτε έχει καμία αναστολή μπροστά σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να επικρατήσει.

Από κοντά, ο ΑΜΦΙΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον νόμο, ερμηνεύοντάς τον όπως τον βολεύει κάθε φορά. Και την παρέα συμπληρώνει ο ΑΓΕΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες όλων των μνηστήρων, για να τον μετατρέψει σε αγέλη, την οποία καθοδηγεί ο ίδιος.

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα των ημερών μας δεν είναι ούτε τυχαία ούτε φανταστική.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]