Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμπαρασύρει και τη χώρα


Της Κατερίνας Μάρκου

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η επικαιρότητα έχει αποκαλύψει τη «γύμνια» της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού απέναντι σε κάθε σημαντικό θέμα.

Η «παράσταση» πάνω στα πτώματα των ανθρώπων για την τραγωδία στο Μάτι, με τον πρωθυπουργό δήθεν να αναρωτιέται πώς εξελίσσεται η κατάσταση και τον κ. Παππά να «ανακαλύπτει» ενόχους από το διάστημα δεν ήταν απλά ένα επικοινωνιακό σόου, ήταν διασυρμός του ανθρωπίνου είδους. Δεν είναι ούτε «πρωτάρηδες», ούτε νέοι, οι άνθρωποι αυτοί είναι ενσυνείδητα ψεύτες, αποδείχτηκε περίτρανα πια.

Η αποφυλάκιση Φλώρου ήρθε ευθέως ως αποτέλεσμα του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος, στην "πρεμούρα" του να αποφυλακιστούν τρομοκράτες, έχει αφήσει ελεύθερο κάθε καρυδιάς καρύδι. Μέσα στο χαμό, ο πολύς κύριος Πολάκης δημοσιοποιεί γνωμάτευση αναπηρίας, τον ορισμό των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Κανείς βέβαια δεν προβληματίζεται που τη βρήκε, ούτε είδαμε καμιά παρέμβαση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για την Πρώτη Φορά Αριστερά, μπροστά στα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η Ύδρα, εν μέσω τουριστικής περιόδου, βρέθηκε 35 ώρες χωρίς ρεύμα. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Η ηλεκτροδότηση των νησιών βρίσκεται σε στάδιο κατάρρευσης. Τα ίδια και στην ύδρευση. Συνεχείς διακοπές και ανύπαρκτη πίεση αναφέρουν οι νησιώτες. Στην Κέρκυρα, ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, γιατί ούτε η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά έχει προχωρήσει. Παραιτήθηκε κανείς; Πού τέτοια ευθιξία!


Οι μετανάστες διέκοψαν για δύο ώρες την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, ο Ρουβίκωνας κάνει περιοδείες και καταστρέφει δημόσια περιουσία, η ανομία στις γειτονιές έχει γενικευτεί. Οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση, κατά γενική ομολογία των Θεσσαλονικέων.

Αλλά τι να περιμένουμε όταν ο ΟΑΣΘ έχει παραδοθεί στον πατέρα του κ. Παππά και το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού στον ξάδερφό του; Τι να περιμένουμε όταν οι σημαντικές θέσεις ευθύνης καλύπτονται από τη δεξαμενή των συγγενών και των εξυπηρετήσεων; Ποτέ ξανά δεν έχουμε ζήσει αυτό το εκρηκτικό μείγμα απύθμενης ανικανότητας, απάνθρωπου κυνισμού και ασύδοτης εξουσιολαγνείας.

Πέραν αυτού, πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι το υπερπλεόνασμα, για το οποίο καμαρώνει ο Υπουργός των Οικονομικών, εκτός από την οικονομία και την ανάπτυξη, είναι κακό και για τις υποδομές. Έχουμε περάσει το μέσο του χρόνου και έχει διατεθεί μόλις το 18,3% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το υπόλοιπο, αντί να αξιοποιείται σε μεγάλα έργα, παραμένει «κάβα» για να παριστάνει τον καλό μαθητή ο κ. Τσακαλώτος στους δανειστές μας.

Το πεπρωμένο, όμως, φυγείν αδύνατον. Ό,τι και να κάνει αυτή η κυβέρνηση, όσα «φιλοδωρήματα» και να τάξει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, όσο περισσότερο μένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το χειρότερο για την ίδια και τόσο το χειρότερο για τη χώρα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]