Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγορεύονται οι βαπτίσεις από τον ερχόμενο μήνα με απόφαση δικαστηρίου;



Μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να…αφορά τη γείτονα Ιταλία, αλλά κοντοζυγώνει και εδώ. Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτής της απόφασης;

Κι όμως είναι αλήθεια! Γνωστή ιταλική εφημερίδα, δημοσίευσε απόφαση δικαστηρίου, η οποία ανακοινώνει πως από το Μάιο του 2016 η βάπτιση των παιδιών θα θεωρείται ποινικό αδίκημα, καθώς θα είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρόκειται για μία αισχρή απόφαση που έχει στόχο να βλάψει την Ελληνο-ορθόδοξη πίστη.

Συγκεκριμένα, η απόφαση σκάνδαλο βασίζεται στο ότι ο νηπιοβαπτισμός παραβιάζει το άρθρο 16 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνδυαστικά με το άρθρο 22, στο οποίο αναφέρουν πως τα βρέφη αδυνατούν να κατανοήσουν και ενεργήσουν με ελεύθερη βούληση, ώστε να αποδεχθούν μία συγκεκριμένη πίστη. Μάλιστα λένε πως το βάφτισμα θα πρέπει να είναι συνειδητή πράξη και δε θα πρέπει να επιβάλλεται από θρησκευτικές οργανώσεις.

Επιπλέον προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και κατηγορούν το Ιερό Μυστήριο της βάπτισης, το οποίο υποστηρίζουν ότι καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, με βάση το άρθρο 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που κυρώθηκε στις 25 Μαΐου του 1992.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γενικά, υπάρχει η διάχυτη αίσθηση ότι στήνεται ένα πλαίσιο του να μην ορίζουν οι γονείς τα παιδιά τους, αλλά ότι τα αφορά να ορίζεται από απρόσωπους κανόνες θεσπισμένους από μη δημοκρατικώς νομιμοποιημένα κέντρα αποφάσεων. Στις Σκανδιναβικές χώρες τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Εκεί παίρνουν τα παιδιά από τους φυσικούς τους γονείς για την παραμικρή ασήμαντη αφορμή, όπως το να πει ένας γονιός στο παιδί του να διαβάσει τα μαθήματά του! Ο ανομολόγητος συγκεκαλυμμένος σκοπός όλης αυτής της εκστρατείας είναι η προώθηση και η νομιμοποίηση της παιδεραστίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]