Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτό είναι που θα κρίνει το χρόνο των επόμενων εκλογών


Πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές; Ο «Τειρεσίας» θα επιχειρήσει σήμερα μια πρόβλεψη, ολίγον τι «ρίσκι», αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Πού θα βασιστεί; Στο αν τελικώς οι δανειστές θα κάνουν το μεγάλο δώρο στον κ. Τσίπρα και θα παγώσουν την προγραμματισμένη για τις αρχές του χρόνου μείωση των συντάξεων. Επειδή είναι ένα μέτρο που αφορά – κυριολεκτικά – 1.000.000 πολίτες κι άρα ψηφοφόρους αυτής της χώρας, η τροπή που θα πάρει το συγκεκριμένο θέμα θα κρίνει και την τελική απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Αν στο πρωθυπουργικό γραφείο αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να διασφαλίσουν την εξάμηνη παράταση εφαρμογής αυτού του σκληρού μέτρου, τότε να το θεωρείτε περίπου σίγουρο ότι εκεί γύρω στα τέλη Νοεμβρίου θα στηθούν κάλπες. Για έναν απλό λόγο: Θα είναι καθαρή πολιτική αυτοκτονία να βάλεις απέναντι σου τόσο μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, που θα «ματώσει» μεσοσταθμικά κατά 18% από τον ερχόμενο Ιανουάριο και να ελπίζεις ότι θα διασωθείς εκλογικά έξι μήνες μετά. Κι αυτό γιατί η αφαίμαξη δεν θα γίνει άπαξ, για να ξεχαστεί, αλλά σε μηνιαία βάση. Αρα, θα είναι επαναλαμβανόμενη και συνεπώς η τιμωρία θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Ένα ενδεχόμενο υπάρχει να φτάσει αυτή η κυβέρνηση ως τον Μάιο, το αργότερο. Να διασφαλίσει την εξάμηνη παράταση της μείωσης. Σε αυτή την περίπτωση κι αν τα καταφέρει να τρενάρει έως τότε και την ψήφιση της συμφωνίας με τα Σκόπια, η κυβέρνηση θα μπει στην τελική ευθεία για τις επόμενες κάλπες με μεγάλη δυναμική. Θα μεσολαβήσουν και κάποιες συμπληρωματικές παροχές, που ως τέτοιες μπορούν να φτιάξουν ακόμα περισσότερο το κλίμα, αλλά από μόνες τους δεν μπορούν να σταθούν και κάπως έτσι ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ θα διεκδικήσουν με πιθανότητες μια σοβαρή παρουσία στις κάλπες.

Τα πράγματα συνεπώς είναι πολύ απλά. Και μένει στα Μέσα να μάθουν και να καταγράψουν τι ακριβώς θα ισχύσει με το θέμα των συντάξεων. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά από μόνα τους...

Τειρεσίας
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]