Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπήρχε χρόνος για εκκένωση, καταγγέλλει εθελοντής δασοπυροσβέστης


Σοβαρές καταγγελίες για τη διαχείριση της φωτιάς στην ανατολική Αττική από τους υπευθύνους έκανε ο επικεφαλής του κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών Νέας Μάκρης, Γιάννης Δαμιανόγλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την άποψη ότι η καταστροφή στο Μάτι επήλθε λόγω κακής εκτίμησης του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής στο Νταού Πεντέλης.

Ο επικεφαλής των εθελοντών του κλιμακίου δασοπυρόσβεσης στην Νέα Μάκρη περιέγραψε τις οδηγίες που τους δόθηκαν: Αρχικά τους έστειλαν στο Νταού Πεντέλης, όπου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά και εν συνεχεία στο Λύρειο Ιδρυμα που κινδύνευε.

«Ηταν κακή η εκτίμηση του αξιωματικού στο Νταού και δεν έκανε την κλήση να έρθουν Canadair εκεί να σβήσουν την πυρκαγιά. Αν έμενε η φωτιά στο Νταού, δεν θα είχαμε νεκρούς» υποστήριξε ο κ. Δαμιανόγλου ο οποίος εποπτεύει το συγκεκριμένο δάσος επί 10 χρόνια και έχει ζήσει τις πυρκαγιές του 2005, του 2007, του 2009, του 2012.

Μάλιστα πρόσθεσε κατηγορηματικά: «Τη φωτιά τη βλέπαμε να ανεβαίνει στο βουνό, από το ένα διάσελο στο άλλο, υπήρχε τεράστιος χρόνος. Αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν στη χαράδρα μπορούσαν άνετα 100% να κάνουν ρίψεις με το Canadair. Αντί αυτού, ζήτησε ελικόπτερο. Αν έμπαινε το Canadair, δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε ούτε ένα νεκρό» υποστήριξε.


Ο κ. Δαμιανόγλου τόνισε ακόμη ότι «Ξενοκράτης στην περιοχή μας δεν εφαρμόστηκε για εκκένωση των περιοχών. Είχαμε υποβάλει σχέδιο το 2016 το ο οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε, δεν μας απάντησε κανείς». Διευκρίνισε δε ότι το σχέδιο «Ξενοκράτης» ορίζει τους δρόμους, τα μέσα που θα γίνει η εγκατάλειψη και τα μέσα της ενημέρωσης των κατοίκων.

«Φωνάζαμε εμείς στους κατοίκους να φύγουν. Δεν ήρθε κανένα αυτοκίνητο με μικροφωνική που να ειδοποιεί τους κατοίκους» είπε και πρόσθεσε επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Τροχαία για την Λεωφόρο Μαραθώνος: «Αποκλείστηκε ο δρόμος και από λάθος χειρισμό της τροχαίας τους έστελναν μέσα στο Μάτι με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτό το κομφούζιο και να έχουμε νεκρούς».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]