Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σενάρια για νέα κυβέρνηση χωρίς κάλπες


«Η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί διαφορετικά» δήλωσε για τις πρόωρες εκλογές ο Ν. Ξυδάκης

Παράθυρο» για ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, χωρίς δηλαδή να χρειαστούν εκλογές, και προφανώς με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από την Κεντροαριστερά του Ποταμιού και των λοιπών άλλων αυτοαποκαλούμενων «προοδευτικών» δυνάμεων, αφήνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, το βασικό στρατηγείο λήψης των αποφάσεων, το Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία από ενδεχόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος απηχεί τις απόψεις του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ και όχι τόσο του Μαξίμου, αφού χαρακτήρισε «crash test» την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε στη συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛ., σημειώνοντας ότι όταν συντελέστηκε το 2015 είχε τακτικό χαρακτήρα και στηρίχτηκε σε αντιμνημονιακή βάση, υπονοώντας ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

«Το Μνημόνιο τέλειωσε» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες κάλπες, είπε με νόημα: «Δεν νομίζω. Μπορεί να συνεχιστεί διαφορετικά η κατάσταση (σ.σ.: όσον αφορά την κυβέρνηση)», για να προσθέσει αμέσως ότι «όλα μπορεί να συμβούν» έχοντας στο μυαλό του την κυβερνητική ανασύνθεση από την παρούσα Βουλή. Από την άλλη, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να εμφανίζεται βέβαιο ότι δεν απειλείται η κυβερνητική συνοχή.

«Μέχρι τη λήξη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για τη σφοδρή κριτική που ασκεί ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θοδωρής Τοσουνίδης με έμμεσες απειλές περί... αποχώρησης, δήλωσε:
«Ακούω τον κ. Καμμένο, ο οποίος λέει ότι θα πορευτεί με τον κ. Τσίπρα μέχρι τη λήξη της τετραετίας, και στη βάση αυτής της πολιτικής τοποθέτησης η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει και τα επόμενα βήματά της».
Παράλληλα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλους φαίνεται ότι κινείται με μεγάλες ταχύτητες προς τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας καθημερινά αποστάσεις από τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. στο Σκοπιανό.
«Είναι έγκλημα καθοσιώσεως όποιος ρίξει αυτή την κυβέρνηση. Είναι πρώτη φορά που έχουμε κυβέρνηση που συγκρούεται μετωπικά με τη διαπλοκή» τόνισε, προσθέτοντας «δεν μπήκα στη Βουλή για να έχω τυφλή πολιτική γραμμή»,
για να εξηγήσει την εκτός γραμμής θέση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]