Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρίχνουν τώρα τους τόνους για τη Ρωσία


Με τον φόβο των αντιποίνων από τη Μόσχα το Μαξίμου θυμίζει τις... καλές στιγμές στις σχέσεις των δύο χωρών

Να πέσουν οι τόνοι στην ελληνορωσική διπλωματική κρίση επιχειρεί η ελληνική πλευρά, που ανησυχεί σφόδρα για ενδεχόμενα ρωσικά αντίποινα και ενώ ακόμη η Μόσχα δεν έχει απαντήσει στην απέλαση των δύο διπλωματών της.

«Το θέμα θεωρείται λήξαν» διεμήνυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπό τον φόβο της αντίδρασης της Μόσχας, αποφεύγοντας παράλληλα να απαντήσει στα πολλά και εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από δημοσιεύματα τα οποία περιγράφουν ισχυρή διείσδυση του ρωσικού παράγοντα στη βόρεια Ελλάδα, στο Αγιον Ορος αλλά και στην Κύπρο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιορίζονται απλώς να αναδεικνύουν τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της διμερούς έντασης με αναφορές στις δύο επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, αλλά και στο ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Κάνουν ακόμη αναφορά στο ελληνικό «όχι» στις σκληρές κυρώσεις που ήθελε να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Ρωσία, θέλοντας έτσι να διαψεύσουν ότι υπήρξε αμερικανική υπόδειξη στις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών.

Λάθος Λαβρόφ

«Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός δάκτυλος, κάνει απολύτως λάθος ο κύριος Λαβρόφ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας με τη σειρά του την ελληνική στάση στο θέμα που είχε προκύψει με τη διμερή σύγκρουση Μ. Βρετανίας - Ρωσίας, πριν από μερικούς μήνες, αλλά και στο ζήτημα της συνολικής αντιμετώπισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τη Ρωσία με αφορμή την Ουκρανία.
Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν, πάντως, πολύ προσεκτικός όταν ρωτήθηκε (στον Real fm) αν Ρώσοι διπλωμάτες πήγαν να χρηματίσουν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. ή αν δόθηκε ρωσικό χρήμα για να οργανωθούν τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με στόχο. «Δεν πρόκειται να κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Δεν θα κάνουμε εδώ τους ντετέκτιβ. Εδώ σχολιάζουμε πολιτικά. Υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν τήρησαν τη νομιμότητα και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, την οποία εκπροσωπούν, και για αυτόν τον λόγο πάρθηκε το συγκεκριμένο μέτρο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]