Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Τι συζητήσαμε με Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε σε Τούρκους δημοσιογράφους τι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το skai.gr ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για τους οποίους ο Ερντογάν ανέφερε ότι παραβίασαν τα σύνορα και όχι κάτι παραπάνω.

«Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές, το γνωρίζει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά», είπε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα επίσης, με τη Daily Sabah, στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα αλλά και των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο. «Ο Τσίπρας έχει καλή πρόθεση και στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά θα χρειαστεί να δουλέψουμε πιο σκληρά για να πετύχουμε την πρόοδο που τόσο χρειάζεται» σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος - αναφέρει η «Καθημερινή»- γνωστοποίησε ότι με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα καθώς και το «θέμα της «Δυτικής Θράκη». «Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή», φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Ερντογάν ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών, με συνάντηση και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των δυο χωρών, ενώ το ΣΚΑΙ μετάδωσε πως για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλεσε μουσουλμανική μειονότητα τους κατοίκους της Δυτικής Θράκης που έχουν μουσουλμανικό θρήσκευμα και όχι «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]