Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που το πηγαίνει η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα;


Τα μπερδέματα για τα σύνορα με την Αλβανία και το φλερτ Σερβίας - Τουρκίας

Εχθές "βρίζαμε" τον Γιοχάνες Χαν επειδή μίλησε για ελληνοαλβανικές συζητήσεις προς καθορισμό των μεταξύ μας συνόρων. Και υπήρξε διάψευση ότι εννοούσε την ΑΟΖ. Κι έρχεται ο Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στο ΝΑΤΟ, και λέει τα ίδια για τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις:

«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση». Άρα, μιλάμε για σύνορα.

Το Μαξίμου λέει ότι μιλούσε για τις πυραμίδες-παλούκια που έχουν μπει στα σύνορα και χρειάζονται συντήρηση, προκαλώντας γέλια αλλά και θλίψη, για τα όσα έπραξαν και όσα θα πράξουν. [Παιδιά, εκείνη την παροιμία με τα παλούκια, την ξέρετε;]

Τι άλλο έχουν βάλει στην κυβέρνηση να υπογράψει; Και το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά βάζει την υπογραφή του σε όποιο χαρτί του βάζουν στο τραπέζι;

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Μπουτάρης για τη διεκδίκηση μιας τρίτης δημαρχίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Τόνισε δε, ότι «θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών».

Οι επόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχουν το χαρακτηριστικό, ότι ο λαός δεν θα έχει το δικαίωμα μετά να πει ότι ξεγελάστηκε. Τα ίδια πρόσωπα θα εκτεθούν, τα γνώρισε τώρα ο λαός, αντιλαμβάνεται πώς θα πολιτευθούν και στο μέλλον, δεν θα μπορεί επομένως να υποστηρίξει κανείς ότι δεν ήξερε. Άρα, η ευθύνη για όσα συμβούν θα είναι αποκλειστικά του λαού.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Σκοπιανοί πολίτες θα υποστηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, διαφυλάττει την ταυτότητα και τη γλώσσα. "Είμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας είναι Μακεδονική", διεμήνυσε χαρακτηριστικά. Το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά είναι υπερήφανο για το κατόρθωμά τους.

Και με τους Σέρβους θα τα χαλάσουμε; Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, σχετικά με την παρουσία του στην ορκωμοσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν τόσο ισχυρό περιφερειακό εταίρο ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο, σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση.

«Μετέφερα στον Πρόεδρο Ερντογάν τα εγκάρδια συναισθήματα της σερβικής αντιπροσωπείας και ότι έχουμε πολλά να κάνουμε στο μέλλον, πολλά σχέδια, πολλά κοινά πράγματα που αφορούν την οικονομία και την πολιτική».

Πόση "μπέσα" έχουν οι Αλβανοί παράγοντες; Για αντιπολιτευτικούς λόγους ο Σαλί Μπερίσα, δήλωσε: «Η Ελλάδα κάνει ένα ιστορικό λάθος, από τα μεγαλύτερα, ανοίγει μία σύγκρουση με την Αλβανία και τους Αλβανούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ληστέψει με αυτόν τον τρόπο, επειδή βρήκε έναν δεύτερο Γεώργιο Ζωγράφο στο πρόσωπο του Έντι Ράμα». [Ο Ζωγράφος ήταν ο πρωθυπουργός της Αυτόνομης Ηπείρου].

Συνεχίζει ο Μπερίσα: «Το αδίκημα που βλέπω εγώ είναι ότι στην αλβανική διαπραγματευτική ομάδα σήμερα υπάρχουν δύο "κατάσκοποι" όπως και στην κυβερνητική ηγεσία δύο ενδοτικοί, αυτό είναι το άσχημο. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι έχει περάσει ο καιρός να αποσπούν αλβανικά εδάφη χωρίς να υπολογίζουν τους Αλβανούς».

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]