Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι περιλαμβάνει το τεχνικό μνημόνιο για Ελλάδα


Τα προνομοθετημένα μέτρα μείωσης των συντάξεων από το 2019 και περικοπής του αφορολογήτου από το 2020 ενσωματώνει το τεχνικό μνημόνιο κατά την τελευταία επικαιροποίησή του, πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

Στο κείμενο των 49 σελίδων αποτυπώνονται όλα τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η υλοποίηση των οποίων έχει σφραγιστεί ήδη από τους δανειστές.

Στη βάση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης άλλωστε, χθες στο Eurogroup έδωσε την πολιτική έγκριση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ η οποία αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο.

Η τελευταία δόση, στο μεγαλύτερό της μέρος, θα κατευθυνθεί προς το ταμειακό μαξιλάρι διαθεσίμων το οποίο προσδιορίζεται πλέον στα 24,1 δισ. ευρώ ενώ ένα μέρος της δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ακριβότερων δανείων, όπως είναι αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή τα διμερή δάνεια του πρώτου προγράμματος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup άφησαν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διευκρινίζοντας ότι επί του παρόντος δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Η δημοσιοποίηση του τεχνικού μνημονίου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την λήξη του τρίτου προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου.

Έλενα Λάσκαρη
Euro2day



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]