Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

DW: Η Γερμανία ζητά έναρξη των συνομιλιών για ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ


Την ώρα που η προσοχή είναι στραμμένη στο Παρίσι, λόγω της αντίστασής του να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη των ΠΓΔΜ και Αλβανίας στην ΕΕ, η γερμανική κυβέρνηση δίνει το «πράσινο» φως».

Σύμφωνα με την σκοπιανή Deutsche Welle, σε επιστολή του προς την Μπούτεσταγκ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Βερολίνου για τον ορισμό της ημερομηνίας των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ κατά το προσεχές Συμβούλιο της ΕΕ και τη Σύνοδο.

«Η έγκριση θα αποτελέσει ένα πραγματικά θετικό μήνυμα για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία παρακολουθεί στενά την πορεία των μεταρρυθμίσεων παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις. Ωστόσο, οι όροι θα πρέπει να διατηρηθούν», αναφέρει η επιστολή,.

Προσθέτει, πως η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προβεί σε σαφείς ενέργειες για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και περαιτέρω προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε σχετικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας για την ένταξη στην ΕΕ: «Ελπίζω οι φίλοι μας εντός και εκτός ΕΕ να μην μείνουν αδιάφοροι στη φιλιά της χώρας μας που δείχνει πως είναι απαραίτητη για το σύνολο των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και για την Ευρώπη».

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως η ΠΓΔΜ, βρίσκοντας λύση για τα ζητήματα ταυτότητας θα κάμψει και τους πιο δύσπιστους στην ΕΕ. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως «η καρδιά του Εμανουέλ Μακρόν θα μαλακώσει. Καταλαβαίνω τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στη Γαλλία, αλλά το Παρίσι είναι φίλος μας. Εάν η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και άλλες χώρες προχωρήσουν, τότε η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά, και τα κίνητρα των πολιτών μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερα».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ξεκίνησε, σήμερα, διαβουλεύσεις με τους εταίρους του συνασπισμού και με την αντιπολίτευση για το δημοψήφισμα. Οπως είπε, το δημοψήφισμα πρέπει να πετύχει και υπογράμμισε την ανάγκη οι πολιτικοί παράγοντες να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.

Η υπουργός Αμυνας Ραντμίλα Σέκερινσκα δήλωσε επίσης ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση.

«Το δημοψήφισμα αποτελεί σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας, καλώ όλους να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ», δήλωσε η Σέκερινσκα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]