Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα να μιλά και η Τουρκία για διώξεις και μισαλλοδοξία!


Και η Τουρκία ανακάλυψε την «ισλαμοφοβία» και ο Τσαβούσογλου νουθετεί την Ευρώπη να την ποινικοποιήσει! Κατά τον Τούρκο υπουργό Ισλάμ σημαίνει «ειρήνη». Στην πραγματικότητα Ισλάμ σημαίνει υποταγή και η απαίτηση της Άγκυρας για συνταγματική, μάλιστα, ποινικοποίηση της ισλαμοφοβίας είναι παντελώς μετέωρη, παρά τα ρητορικά σχήματα του Τσαβούσογλου, ο οποίος επιχειρεί να συνδέσει την ισλαμοφοβία με τους φούρνους του Άουσβιτς.

Οι απόψεις της Άγκυρας δεν είναι καινούργιες. Εν μέρει βασίζονται στο Κοράνι όπου αναφέρεται πως το Ισλάμ είναι ανώτερο από κάθε άλλη θρησκεία. Την αυτή άποψη υποστηρίζει και ο Ερντογάν. Την ίδια ώρα οι μη μουσουλμάνοι διώκονται σε ορισμένες ισλαμικές χώρες. Αντίθετα οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας.

Δυστυχώς πολλοί φανατικοί ιμάμηδες χρησιμοποιούν αυτή την ελευθερία για να κηρύξουν το μίσος κατά των εβραίων και των χριστιανών, τον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) ή να επιβάλουν την Σαρία. Ο Τσαβούσογλου επίσης παρέλειψε να αναφερθεί στις τουρκικές διώξεις κατά μη μουσουλμάνων κυρίως στο διάστημα 1914-42. Σήμερα μόλις το 0,2% του τουρκικού πληθυσμού είναι Χριστιανοί ή Εβραίοι.

Έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 ‘Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη. Από το 1971 η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αδυνατεί να «παράγει» κληρικούς και πιθανό διάδοχο του Πατριάρχη. Στη δε πάλαι ποτέ ελληνική Μικρά Ασία δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες, καθώς είτε δολοφονήθηκαν, είτε εκδιώχθηκαν. Μετά και τα πογκρόμ του 1955 και 1964 και οι τελευταίοι Έλληνες διώχτηκαν από την Τουρκία.

Οι Αρμένιοι μετά τη γενοκτονία 1,5 ανθρώπων το 1915 εξακολούθησαν να διώκονται στην Τουρκία. Περιουσίες αρπάχτηκαν, αρμενικές κοινότητες και μεμονωμένα άτομα δέχονται επιθέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους εβραίους, από τους αντιεβραϊκούς νόμους της δεκαετίας του 1920 μέχρι το αντιεβραϊκό πογκρόμ του 1934 στην ανατολική Θράκη.

Ανάλογα υφίστανται και οι περίπου 20.000 Ασσύριοι χριστιανοί που έχουν απομείνει στην Τουρκία. Επίσης καθαρά θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία, όπως οι Προτεστάντες ή οι Γεζίντι και φυσικά οι Αλεβίτες που έχουν υποστεί σειρά πογκρόμ και διωγμών. Κατά συνέπεια το να μιλά η Τουρκία για μισαλλοδοξία παραπέμπει στην παροιμία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»…

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]