Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλα να σου πω μια προφητεία...


Όλοι γνωρίζουμε τις προφητείες των Αγίων της Εκκλησίας μας.
Η Τουρκία θα διαλυθεί, οι Έλληνες θα πάρουμε τη Πόλη, η Ελλάδα θα μεγαλώσει και πολλά ακόμα.

Εδώ όμως γεννιέται μια απορία. Ποιοι θα πάρουμε τη Πόλη; Επιτρέψτε μου να ξεδιπλώσω το συλλογισμό μου.

Θα πάρουν τη Πόλη όλοι αυτοί που κυκλοφορούν με τα μούσια, το φραπέ στο ένα χέρι (έτσι καλεί η μόδα σήμερα για να είσαι trendy!) και τη μούρη τους στην οθόνη ενός κινητού;

Οι νεαροί με τους ψεύτικα φουσκωμένους μύες από τις ορμόνες και τι πρωτεΐνη;

Ή μήπως όσοι ονειρεύονται να φύγουν να ζήσουν στο εξωτερικό και να γίνουν μεγαλοδιευθυντές πολυεθνικών;

Θα πάρουμε τη Πόλη με όσους διατείνονται ότι αν γίνει πόλεμος θα τρέξουν να διαφύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν λόγο όπως λένε να κάτσουν να πολεμήσουν;

Με τα κορίτσια που κυκλοφορούν μισόγυμνα και βαμμένα σα καρνάβαλοι πιστεύοντας αναίτια ότι είναι ωραία και sexy;
Και που βασικό τους όνειρο είναι να κάνουν σχέσεις και να συζούν;
Ή με όσες χρησιμοποιούν τις εκτρώσεις ως μέσο αντισύλληψης γιατί έχουν δικαίωμα να κάνουν στο κορμί τους ότι θέλουν, όπως ισχυρίζονται;

Μήπως θα πάρουμε την Πόλη με όσους σε καθημερινή βάση αναζητούν σεξουαλικό εταίρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ουκ ολίγοι δυστυχώς);

Ή μήπως με όσους στα ίδια μέσα περιφέρουν την αγραμματοσύνη τους και την περηφάνια τους ψάχνουν ευκαιρία να τσακωθούν και να ανταλλάξουν ύβρεις και ειρωνείες, αποδεικνύοντας την μιζέρια της ζωής τους;

Μήπως πάλι με τους «ευσεβείς» χριστιανούς που αρέσκονται να διαβάζουν και να διαδίδουν προφητείες, που ψάχνουν έναν γέροντα να τους πει το μέλλον (!) και που τους νοιάζει να φωνάζουν πόσο βοηθάνε τους αναξιοπαθούντες και πόση ώρα θα καίνε το καντήλι (λες και ο Θεός θα σου βάλει απουσία αν δεν το ανάψεις μια μέρα);

Ή ίσως με όσους έκαναν την αμαρτία σημαία και περηφάνια, διαδηλώνοντας χωρίς ρούχα στο Σύνταγμα και ονειρευόμενοι να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στη Τήλο και στη Μύκονο και να υιοθετήσουν παιδιά;

Μην αυταπατάστε και ο Θεός δεν κοροϊδεύεται.
Και αν έχει υπομονή και μας δίνει ευκαιρίες, αυτό δεν θα το κάνει για πάντα.
Και θυμηθείτε ότι οι βουλές Του αλλάζουν σύμφωνα με τις αμαρτίες μας, την υπαρκτή ή ανύπαρκτη μετάνοιά μας και την πνευματική μας πρόοδο.

Όσο λοιπόν η υπερηφάνεια υπερισχύει της ταπεινότητας, όσο η μετάνοια είναι ανύπαρκτη και η αμαρτία περισσεύει, όσο τα club και οι καφετέριες είναι γεμάτες και οι Εκκλησίες άδειες, όσο έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, οικογένεια και πίστη θεωρούνται παρωχημένες, πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο δεν θα πάρουμε τη Πόλη αλλά θα χάσουμε και ότι έχουμε, με τη χώρα μας να περιορίζεται στα σύνορα του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (για τους μη γνωρίζοντες που φοβάμαι ότι είναι και οι περισσότεροι, η Ελλάδα τότε ουσιαστικά αποτελούνταν από Πελοπόννησο, ένα κομμάτι της Στερεάς, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες).

Μήπως λοιπόν αντί για τις προφητείες, το trendy και το sexy, πρέπει να μας ενδιαφέρει η κατάσταση της ψυχής μας;
Μήπως πρέπει πρώτα να ξαναγίνουμε Έλληνες και ύστερα να ονειρευόμαστε τα μεγαλεία;

Μήπως…;

Χώρα Του Αχωρήτου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτα ασπαζεται και η αφεντομουτσουναρα μου,μαλιστα αυτο που συμβαινει στη χωρα πιστευω οτι ειναι το εξης:(β'βασιλεων)"Θα εγκαταλειψω το υπολοιπο της κληρονιμιας μου,θα τους παραδωσω δτο χερι των εχθρων τους(εκουσια συλληψη στρατιωτικων,ηττες παντου)θα βρισκονται σε διαρπαγη και λεηλασια εν μεσω των εχθρων τους"(λεηλασια απο γερμανους,αλβανους,πακιστανους,σκορπισμα ανα τον πλανητη των νεων κλπ) .
    Ολα αυτα φυσικα ερχονται σε αντιθεση με αυτα που ειπε ο αγιος παισιος,ή προηγουνται αυτων,και μακαρι να συμβαινει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντινούπολη:πληθυσμός 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, Ελλάδα:10.75 εκατομμύρια κατοίκους (2016). Σύμφωνα με απογραφή του 1477, η Κωνσταντινούπολη αριθμούσε εκείνη την εποχή 16.324 νοικοκυριά[69], με το μουσουλμανικό και χριστιανικό στοιχείο να αντιστοιχούν περίπου στο 60% και 22% του συνολικού αριθμού (αρχεία Topkapi Sarayi, D 9524)[19]. Αν και οι εκτιμήσεις για τον πληθυσμό της πόλης διαφέρουν σημαντικά, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως κατά το 16ο αιώνα είχε αυξηθεί σημαντικά.(βικιπαιδεια).

    Οι παμπόνηροι τούρκοι έστειλαν και στέλνουν, εκατομμύρια λάθρους στην πατρίδα μας και όπως έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη και στην κατεχόμενη Κύπρο, το σχέδιο τους ολοκληρώνεται σε λίγα χρόνια.
    Εμείς ασχολούμαστε με προφητείες ανεκπλήρωτες.Ας προστατεύσουμε πρώτα την πατρίδα μας από τον εποικισμό αν μπορούμε.Ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έχω όσα μούσια θέλω και τα μαλλιά μοϊκάνα βαμμένα κόκκινα και θα φοράω μπλούζες με νεκροκεφαλές (εννοείται κοντομάνικες για να φαίνονται τα μπράτσα) και βραχιόλια με καρφιά και αλυσιδάκι στο χέρι. Και δεν θέλω καμμία "πόλη". Έχει διπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα (μεγάλο ποσοστό είναι Κούρδοι). Όσον αφορά τα περί ανδρείας, αυτή δεν μετριέται με γραβάτες, μπλουζάκια πόλο, σταυρούς και λειτουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα καλό για την Ελλάδα και τον ελληνισμό?Ολα μαύρα και άραχνα.Σας διαφεύγει όμως ότι ο ελληνισμός είναι μαγιά και ιδέα.Μπορεί να περνά στην ύβρη,στη διαφθορά όμως είναι του χρόνου και της συνέχειας!είναι της Ιστορίας και του πολιτισμού που θεμελίωσε ολόκληρη την ανθρωπότητα.Η φύση του ελληνισμού είναι να πέφτει και να ξανασηκώνεται!Η φύση του ελληνισμού είναι η πίστη και οι ρίζες!Ακόμη και τώρα με τη σημερινή κατάντια αρχίζει και αναστηλώνεται,αρχίζει και επαναστατεί ασχέτως τον βαθμό και των αποτελεσμάτων.Το Σκοπιανό και η κατάπτυστη συμφωνία(προσύμφωνο για την ακρίβεια),οι κατάπτυστοι νόμοι οι αντιορθόδοξοι και ανθελληνικοί,το ξεχαρβάλωμα των ηθών και του κοινωνικοί και κρατικού ιστου,δεν μας άφησαν αδιάφορους και αποδείχτηκε αυτό τόσο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όσο και τη στροφή στην πίστη μας!!Επαναλαμβάνω δεν έχει σημασία πόσοι και πότε,ο ελληνισμός είναι μαγιά,είναι οι λίγοι που γίνονται πολλοί και αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά.Τα παιδιά μας οι αθλητές,οι επιστήμονες παντού διαπρέπουν και σιγα-σιγά ολοένα και περισσότεροι κάνουν στροφή στις ρίζες και στα ήθη και έθιμα και τον πολιτισμό μας αλλά και την ορθοδοξία.Αυτό θα πρέπει να ενισχύσουμε και όχι να αυτομαστιγωνόμαστε και να σπέρνει ο ένας διχόνοιες στον άλλον.Τα πράγματα ξέρετε έχουν τη δική τους φυσική ροή σε όλα τα επίπεδα και αυτήν την φυσική ροή δεν μπορεί κανείς να την ανατρέψει.Δεν πατάμε ένα μαγικό κουμπί και αλλάζουμε εδώ και τώρα όλα τα κακώς κείμενα!Αυτό προυποθέτει συνείδηση,αφύπνιση,γερά θεμέλια όπως έλεγε και ο Αγιος Παίσιος,Πίστη και υπομονή και επιμονή!Ο Ελληνας δεν αλλάζει όταν του λένε πόσο κακοί είναι οι άλλοι , πόσο κακή είναι η νεολαία,πόσο κακός είναι ο ίδιος με την αδιαφορία και την ακηδεία ή τον φρέντο και την καλοπέραση.Αλλάζει όταν συνειδητοποιήσει τα ουσιαστικά,τις δυνατότητές του,την ιστορία του και τις ρίζες του.Αλλάζει όταν του λένε ότι η Μακεδονία δεν είναι μόνον ελληνική,αλλάζει όταν του λένε ότι τα θρησκευτικά δεν θα είναι ομολογιακό μάθημα,αλλάζει όταν του λένε ότι η Βόρειος Ηπειρος ή η Θράκη κινδυνεύουν.Αλλωστε ποτέ κανείς και τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο δίχως να φτάσει πρωτίστως στον πάτο.Τώρα αρχίζει αυτό να αλλάζει.Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι με την έννοια της Πίστης μας,ας πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και ας καλλιεργήσουμε την ενότητα.Τα κακώς κείμενα τα γνωρίζουμε,τώρα πρέπει να μιλάμε για τα καλώς κείμενα δηλ.το πώς θα ενισχύσουμε την εθνική μας ομοψυχία,ομοιδεατισμό(κατά τον Ελύτη)με γνώμονα αυτά που μας ενώνουν και όχι να επιδιδόμαστε συνεχώς σε κατακρίσεις γενικευμένες και να ομιλούμε για το πόσο διεφθαρμένοι είμαστε.Αυτά περί διαφθοράς κ.λ.π βολεύουν στους επιβολείς μας όχι σε εμάς!Εχουμε και τον καλό μας εαυτό ξέρετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανέκαθεν στην Ιστορία οι Ελληνες ήταν λίγοι αλλά κατακτούσαν τους πολλούς!Μέγας Αλέξανδρος,Μάχη του Μαραθώνα,Βυζάντιο κ.λ.π Οι προφητείες όταν λένε ότι θα πάρουμε την Πόλη δεν εννοούν ότι οι σημερινοί Ελληνες θα την πάρουν με την έννοια που το αναλύεις.Μιλάνε για διαμελισμό της Τουρκίας,για βάφτισμα Τούρκων που θα γίνουν ορθόδοξοι,μιλάνε για στροφή στην Ορθοδοξία.Επίσης να σου θυμίσω ότι εκατομύρια από τους σημερινούς Τούρκους είναι απόγονοι εξισλαμισθέντων Ελλήνων,Αρμενίων κ.λ.π και άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Κρυπτοχριστιανών!Πολλοί ήδη στην Τουρκία αλλά και εδώ προσπαθούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα!Οταν πληρωθεί το θέλημα του Θεού όλα θα γίνουν σταδιακά με τρόπο θαυμαστό που θα μας φαίνεται ως φυσική απόρροια.Ελληνας τέλος δεν είναι μόνο αυτός που κατάγεται από γονείς Ελληνες αλλά και αυτός που έχει ελληνική συνείδηση και Χριστιανός Ορθόδοξος είναι ο οποιοσδήποτε ασπάζεται τον Χριστιαισμό και την Ορθοδοξία και βαφτίζεται Χριστιανός Ορθόδοξος.Οι βουλές του Θεού είναι αυτές που θα διαμορφώσουν έτσι τα πράγματα ώστε αν τώρα μας φαίνεται κάτι αδύνατο όταν θα συμβεί να το θεωρούμε φυσικό.Αγνωστες και ανεξήγητες οι Βουλές του Κυρίου μας.Εμείς μπορούμε να έχουμε ως φύλακα και οδηγό την Πίστη μας και την ταπείνωση!Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Θεός!Το σχέδιο του!Αυτό θα μας καθοδηγήσει! Είτε για την Πόλη,είτε για την Μακεδονία,είτε για τις κακοδαιμονίες μας ως λαός και Εθνος,είτε για τα ελληνοτουρκικά είτε για τη Βόρεια Ηπειρο,είτε για την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]