Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από που Τόσκασ(ε);


Οι απίθανες μπαρούφες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Προκαλεί κατάπληξη, για να μην πω... κατάθλιψη, ότι ο σημερινός υπουργός Δημόσιας Τάξης υπηρέτησε στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, και μάλιστα σε ανώτερες επιτελικές θέσεις. Οι αντιλήψεις του περί παραβατικότητας και απειλής κατά ανθρώπινης ζωής είναι τόσο ξεχειλωμένες, που σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης, μέχρι να διατάξει «πυρ», οι εχθροί θα είχαν φτάσει στη Γυάρο.

Ειλικρινά δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτό το ύφος της... ζεν αστυνόμευσης. Μπορεί από την ανάγκη να καλυφθεί το βουκολικό στιλ εξωτερικής εμφάνισης από λούστρο δήθεν φιλοσοφημένης κοινωνικής θεώρησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Τόσκας δεν θυμίζει απόστρατο αξιωματικό, αλλά επαρχιώτη κοινωνικό λειτουργό με συμπάθεια στους... παραστρατημένους.

Μια πιο... μπρουτάλ εκδοχή, δηλαδή, του συντρόφου Παρασκευόπουλου με τον ομώνυμο νόμο, που έδωσε «ελευθέρας» στους βαρυποινίτες. Το πρόβλημα είναι ότι στην προσπάθεια να πλειοδοτήσει σε «προοδευτικότητα» και να γίνει αρεστός στην κυβερνητική πλειοψηφία, αυτός ο τύπος εκτοξεύει απίθανες μπαρούφες, που δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της άγνοιας που τον περιβάλλει. Καταρχάς, είναι σαφές ότι μπερδεύει την έννοια της αυτοδικίας με αυτήν της αυτοάμυνας.

Οπως έπραξε στην περίπτωση του 88χρονου, λέγοντας ότι δεν μπορεί όποιος έρχεται σε δύσκολη θέση να αυτοδικεί.
«Δύσκολη θέση», κατά τον κ. Τόσκα, είναι να επιτίθεται σε έναν υπέργηρο ένα αδίστακτο πρεζόνι εξ Αλβανίας και μαζί με τον συνεργό του να του παίρνει την αλυσίδα από τον λαιμό και να του λέει: «Δεν θα σε πειράξουμε, τα λεφτά σου θέλουμε». Μέσα στο ίδιο του το σπίτι...

Σε δύσκολη θέση ασφαλώς βρέθηκε και ο 52χρονος που χαροπαλεύει, επειδή δεν είχε την πρόνοια του παππού να κουβαλάει το κουμπούρι. Κι αν είχε ανοίξει αυτός πρώτος πυρ, είναι βέβαιον ότι κατά τον κ. Τόσκα θα είχε... αυτοδικήσει.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Τόσκας, και μάλιστα άμεσα, ότι δεν δίνει εξετάσεις ανεκτικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας στους «53», στις συλλογικότητες και στους αντιεξουσιαστές. Πληρώνεται για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό.
Και σύμφωνα με την αντίληψη του τελευταίου, το σπίτι αποτελεί άβατο και το υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια απέναντι σε αδίστακτους και επικίνδυνους εισβολείς, που επιβουλεύονται ανθρώπινες ζωές.
Δεν είναι αυτοδικία αυτό, μπαρμπα-Νίκο, που έγινες αριστερούλης στα γεράματα. Είναι αυτοάμυνα. Στις σχολές των αξιωματικών δεν σ’ τα έμαθαν αυτά;

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σκασίλα του για τον Ελληνικό λαό.Ο τύπος μπήκε στην Σχολή Ευελπίδων την εποχή της χούντας.Οι παλιότεροι και οι...ψαγμένοι ξέρουμε ποιός έμπαινε τότε σε αυτές τις σχολές.Μετά βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.Η πορεία του νομίζω,δείχνει το ποιόν του ανδρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]