Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπουλούτ: Κατεβάσαμε τις σημαίες και στείλαμε βίντεο στην Αθήνα


Πόλεμος εναντίον της Ελλάδας
θα ήταν σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα μωρό
Ο Κουβέλης αρνείται την ύπαρξη βίντεο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιτγκίτ Μπουλούτ.

Μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, ο Μπουλούτ δήλωσε πως "ο τουρκικός στρατός μάζεψε όλες τις ελληνικές σημαίες που βρισκόταν σε αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο σε ένα βράδυ, και έστειλε το βίντεο στην ελληνική κυβέρνηση".


Κατηγόρησε ακόμη μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ότι είναι αντί-ισλαμιστές και αντί-Τούρκοι, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα να αναμένει ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα, εάν δεν αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.


Ο Μπουλούτ δήλωσε ακόμη ότι θα ήταν ντροπή για την Τουρκία να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της Ελλάδας από τεχνικής άποψης.

"Θα ήταν σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα παιδί μέσα σε μια κούνια, αν εξετάσει κανείς την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση.


Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει Τούρκους να κατεβάζουν ελληνικές σημαίες

Τους νέους ισχυρισμούς της Αγκυρας ότι αφαιρέθηκαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και ότι υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, διέψευσε κατηγορηματικά ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει και σχετικό βίντεο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για ένα «βήμα καλής θέλησης», αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα».

Ωστόσο, τόνισε ότι το βήμα αυτό αναιρείται, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μπορει να μας πει ο "ενηλικας" τουρκομογγολος,που θελει να παρει εκδικηση

    για τον παππου του αλλα δεν θελει τα βαλει με "βρεφη", γιατι δεν

    προβαλλουν το βιντεο στην Τουρκια και πουθενα αλλου;

    Αλλα να δεχθουμε οτι υπαρχει βιντεο!

    Γιατι να δεχθουμε οτι ο,τι κανουν δεν το κανουν σε δικες τους βραχονησιδες;

    Δηλαδη να βαζουν την ελληνικη σημαια και μετα να την βγαζουν για να βαζουν

    την δικη τους;

    Τελικα παραβγαινουν στην γελοιοτητα οι τουρκομογγολοι με τον Καμμενο;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ΓΜ. Έχω πραγματικά καλή διάθεση και θέλω να πιστέψω τα όσα λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν και όλοι οι τούρκοι πολιτικοί. Θέλω να δεχτώ ότι είναι έντιμοι και σοβαροί και πως λένε αλήθειες και οι δικοί μας ψεύδονται ή τους τρέμουν. Όμως, από τις δηλώσεις τους, τις αλήθειες που μας λένε, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν εκδιώξει, έχουν δολοφονήσει και έχουν ρίξει στα νερά του Αιγαίου έλληνες της Μικράς Ασίας. άμαχο πληθυσμό και τάισαν τα ψάρια. Δηλαδή ομολογούν ότι διέπραξαν γενοκτονία. Μετά, ομολογούν ότι εισήλθαν σε θαλάσσια ύδατα ελληνικής κυριαρχίας, σε βάθος 50 χιλιομέτρων και αφαίρεσαν ελληνική σημαία. Δηλαδή ομολόγησαν παράνομη είσοδο σε ξένη χώρα, με στρατιωτική μονάδα και κλοπή εθνικού συμβόλου. Και από εδώ, Μέγαρο Μαξίμου και ΥΠΕΞ δεν είπαν τίποτε...!! Δεν έκαναν ένα διάβημα στην Άγκυρα, στον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ και όπου αλλού θα μπορούσαν... Αυτό, δυστυχώς, είναι σιωπηλή ομολογία, ενοχική σιωπή, αποδοχής τετελεσμένων που δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη στον ελληνικό λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντινε, μου φαινεται απιθανο οι τουρκοι να διεισδυσαν σε

      τετοιο βαθος στα χωρικα μας υδατα και να μην τους ακολουθουσε πλοιο

      του λιμενικου ή του Πολεμικου μας Ναυτικου!

      Θεωρω ακομα πιο απιθανο να μην υπαρχει αντιδραση απο το Πολεμικο

      Ναυτικο οταν οι τουρκοι κατεβαζαν σημαιες απο βραχονησιδες-και οχι

      μονο απο μια βραχονησιδα- και απλως να τους κοιταγαμε.

      Αποψη μου ειναι, οτι στα πλαισια ενος υβριδικου πολεμου προσπαθεις

      να ανεβαζεις την ψυχολογια του λαου σου και να ριχνεις την

      ψυχολογια του αντιπαλου σου.

      Επειδη θεωρω οτι το επεισοδιο με το ελικοπτερο στην Ρω ειναι

      πραγματικο και οτι οντως απαντησαμε με προειδοποιητικα πυρα, η

      τουρκια θελει να παρει την "ρεβανς" τελειως ανεξοδα στα πλαισια

      ψυχολογικου πολεμου.

      Ουτως ή αλλως ο ισχυρισμος του Κοτζια στην Ρω οτι "πυροβοληθηκε

      θορυβος" ειναι τουλαχιστον βλακωδης!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ. Εγκρίνω. Και επαυξάνω. Αλλά μας δίνουν λαβές για να ενεργοποιήσουμε μια διπλωματική επίθεση κι εμείς μένουμε άπραγοι. Το τι κάνουν για εσωτερική τους κατανάλωση, αφορά αυτούς. Το τι κάνουμε, ή δεν κάνουμε, για να εκμεταλλευτούμε παιδαριώδη λάθη της αντίπαλης πλευράς, είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί, επιτέλους, επί τάπητος. Δεν με απασχολεί τόσο το εάν μπήκαν ή δεν μπήκαν στην Ελλάδα. Με απασχολεί το ότι ομολογούν παραβίαση εθνικού χώρου, ομολογούν γενοκτονία και η δική μας πλευρά δεν κάνει τίποτε. Όσο για τον Κοτζιά, χάνουμε τα λόγια μας, ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε. Οι ψυχροί αριθμοί μας λένε πως ένα κόμμα που εκλέχθηκε με περίπου 17% (λόγω αποχής) και ελέω εκλογικού νόμου κυβερνάει σήμερα έχοντας ένα ποσοστό που πολύ δύσκολα ξεπερνάει το 10%, αποφασίσει και κάνει εθνική πολιτική με βάση τις αποκλειστικά δικές του ιδεολογικές και ιδεοληπτικές αντιλήψεις και τοποθετήσεις. Και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Αφού η απώλεια εδάφους δεν ανακτάται παρά μόνο με αίμα... Και τα αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους ή οι επιδιώξεις των πολιτικών τους οδηγούν σε εθνική ήττα και καταστροφή που μπορεί να αναστραφεί μόνο με αίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]