Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με νέα NAVTEX «περικυκλώνει» την Κύπρο η Τουρκία


Εν αναμονή της έλευσης στην Κυπριακή ΑΟΖ των δυο ερευνητικών σκαφών της ExxonMobiL για την έναρξη των ερευνών στο Οικόπεδο 10 , η Τουρκία στέλνει μηνύματα με την δέσμευση μιας τεράστιας περιοχής που καλύπτει όλη την θαλάσσια περιοχή περιμετρικά των ελευθέρων περιοχών της Κύπρου και επικαλύπτει μικρό τμήμα της περιοχής που πρόκειται να διεξαχθεί η έρευνα της αμερικανικής εταιρείας.

Με την NAVTEX 0369/18 η Τουρκία δεσμεύει την μεγάλη αυτή περιοχή για διενέργεια άσκησης στρατιωτικού σκάφους με την ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τις 11- 18 Μαρτίου και από τις 22-29 Μαρτίου.

Με κίτρινη σήμανση είναι η περιοχή που έχει δεσμευθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη διενέργεια «περιβαλλοντικών ερευνών» από τις 11 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, εντός του Οικοπέδου 10 της κυπριακής ΑΟΖ.


Πάντως μέχρι χθες το βράδυ τα δυο ερευνητικά σκάφη δεν είχαν ξεκινήσει για την Κύπρο. Το Ocean Investigator παρέμενε δεμένο στο Λιμάνι του Λαύριου και το Med Surveyor έπλεε ανοικτά της Χάιφα πραγματοποιώντας έρευνες στην ισραηλινή ΑΟΖ.

Ν.Μ.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]