Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νίκος Βούτσης ως σύμβολο


Επιχειρήματα. Βαθύνοια. Ρητορική δεινότητα. Κύρος. Σεβασμός. Πατριωτισμός. Στοιχεία της καθημερινότητας της Βουλής. Της Βουλής μιας άλλης χώρας, φυσικά…

O Νίκος Βούτσης δεν είναι το αίτιο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Η ιδιότητά του, αυτή του προέδρου της Βουλής, φανερώνει ότι ο συμπαθέστατος πολιτικός είναι η προσωποποίηση της κατάστασης. Ομοίως και το σκεπτικό του, αυτό που αρθρώνει με φωνή παλλόμενη και ηπίως φάλτσα, ανεπαίσθητα ένρινη, πριμάτη και καραμουζάτη, η οποία θυμίζει σκηνή όπου τρομπονίστες και τρομπετίστες κουρδίζουν τα πνευστά τους πριν παίξουν στο παρακμιακό μπαρ-εστιατόριο της δεκαετίας του ’60.

Ο Νίκος Βούτσης, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, σε μια από τις εξαιρετικά διαιτητικές ομιλίες του (τροφή για σκέψη γεμάτη φυτικές ίνες, φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα) είπε τα ακόλουθα:

«Κανένας Ελληνας βουλευτής δεν μπορεί να καλείται να δηλώσει στην ελληνική Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν πιστεύει κάπου αλλού ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα, διότι οι Ελληνες βουλευτές εκλέγονται. Μερικοί εξ αυτών, μάλιστα, είναι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι πολίτες, Ελληνες βουλευτές και από τη δεκαετία του ’90 έχουν εκλεγεί τέσσερις και πέντε φορές, σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους, τον εκλογικό νόμο και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών, που ζουν εκεί και πιστεύουν ό,τι πιστεύουν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να τους ζητάει αυτή τη δήλωση και τη μαρτυρία μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Κοντολογίς, αν θεωρείς μητέρα πατρίδα σου την Τουρκία, θαυμάζεις τον Ατατούρκ και μόλις βλέπεις τον Ερντογάν, αισθάνεσαι σαν μαζορέτα που αντικρίζει δίμετρο αστέρα του ΝΒΑ, δεν τρέχει και τίποτα. Εξελέγης μπρε τζάνουμ και τα άλλα τα χαϊβάνια που πληρώνουν φόρους για να σε ταΐζουν δεν νομιμοποιούνται να ξέρουν πώς και τι φρονείς. Αφού ψηφίστηκες, δεν μπορεί να σε ρωτήσει κάποιος τι θα έκανες σε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ας είμεθα αβροί. Ας είμεθα κομψοί. Και διακριτικοί να γίνομεν. Η ελληνικότητα είναι θέμα τύπων. Οχι ουσίας. Μέχρι να αλωθεί η Ελλάς και ο τύπος να προβλέπει τη δήλωση νομιμοφροσύνης στον μεγαλόθυμο σουλτάνο. Αφεριμ!

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]