Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιές οι αλήθειες και ποιά τα ψέματα στη σύλληψη των στρατευμένων μας


Καμιά κυβέρνηση, και η πιο ανυπόληπτη, δεν θα παραδεχθεί ποτέ δημόσια ότι προβαίνει σε τέτοιους είδους ανταλλαγές, πλην της περιπτώσεως κατασκόπων...

Φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά, τα οποία φροντίζει επιμελώς να αποκρύπτει η κυβέρνηση, με κύριο ότι δεν έδωσε καμιά εξήγηση, γιατί ενώ το γεγονός συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης -κι αν είναι κι αυτό αλήθεια- η ενημέρωση του ελληνικού λαού έγινε από την κυβέρνηση το πρωινό της Παρασκευής, μετά από την δημοσίευση στον τουρκικό Τύπο.

Ούτε δόθηκε εξήγηση, πώς συνέβη εν μέσω κακοκαιρίας, οι στρατευμένοι μας να έχουν βγει περίπολο μόνον με τις φόρμες, χωρίς επενδύτη, και μάλιστα ενισχυμένο. Ούτε γιατί υποχρέωσαν το ΓΕΣ να εκδώσει ελλιπή ανακοίνωση για το γεγονός, ενώ ως γνωστόν οι στρατιωτικές ανακοινώσεις είναι λιτές μεν, αλλά περιεκτικές. Αφενός δεν ανέφερε την ώρα της σύλληψης, και δόθηκε η εντύπωση πως συνέβη το βράδυ, αφετέρου έκανε λόγο για είσοδο των στρατευμένων μας στο τουρκικό έδαφος.

Πώς το γνωρίζει αυτό το ΓΕΣ, αφού δεν υπήρξε καμιά επαφή με τους συλληφθέντες; Με την ενέργεια αυτή δίνει τι έναυσμα για υπόνοιες, ότι ενδεχομένως να συνελήφθησαν ακόμη και στο ελληνικό φυλάκιο, και απεκρύβη επειδή η κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει δραστικά το γεγονός, και όχι με ανακοινώσεις. Πώς να αντιμετωπίσει όμως η παρούσα κυβέρνηση ένα σημαντικό περιστατικό, όταν στο μόνο που έχει επιτυχίες είναι οι ανήθικοι πολιτικά διορισμοί συγγενών και φίλων; Σε όλα τα άλλα, έχει να επιδείξει μόνον παταγώδεις αποτυχίες, εις βάρος του λαού.

Να σημειωθεί, πώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός στρατός εκδίδει ανακοίνωση με τρόπο τέτοιο ώστε να αποκρύπτονται τα πραγματικά γεγονότα. Αλήθεια, αλλά μισή. Και στην προπαγάνδα η μισή αλήθεια κρύβει ένα ψέμα. Σχολιάστηκε -και σ’ αυτήν την στήλη- ότι ο Π. Καμμένος έριξε το στεφάνι στη θάλασσα για τους ηρωικούς νεκρούς μας στα Ίμια, και βρισκόταν τουλάχιστον ένα μίλι μακριά, ενώ ανάμεσα σ’ αυτόν και τα νησιά, περιέπλεαν ανεμπόδιστα τα τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Και εξέδωσε το ΓΕΝ ανακοίνωση, υποτίθεται για να αποκαταστήσει την αλήθεια, η οποία έγραφε ότι απέπλευσε το πολεμικό μας για τα Ίμια και ο υπουργός έριξε το στεφάνι στη θάλασσα. Πολλοί, από αυτούς που διάβασαν την ανακοίνωση, σίγουρα έβγαλαν το συμπέρασμα, ότι το στεφάνι έπεσε στα Ίμια, στα οποία όμως δεν τόλμησε ο πολυλογάς "στρατάρχης", ούτε να πλησιάσει.

Τώρα, αρχίζει άλλο παραμύθι, με την σύνδεση του περιστατικού με αυτό των 8 Τούρκων αξιωματικών. Δήλωσε ο Τούρκος εκπρόσωπος, ότι δεν έχουν σχέση τα δύο γεγονότα. Δήλωσε και ένας συνήγορος των 8 ότι δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους, επειδή η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν επιτρέπει την έκδοση. Και ξεκινά άλλη ασάφεια, που μπορεί να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, ότι η κυβέρνηση δεν θα υποπέσει και σ’ αυτήν την ανηθικότητα.

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Πρώτον, καμιά κυβέρνηση, και η πιο ανυπόληπτη, δεν θα παραδεχθεί ποτέ δημόσια ότι προβαίνει σε τέτοιους είδους ανταλλαγές, πλην της περιπτώσεως κατασκόπων. Θα χάσει το όποιο κύρος της και θα στείλει δημοσίως μήνυα προς οιονδήποτε ότι αν συλλάβει ομήρους η κυβέρνηση θα υποκύψει στον εκβιασμό.

Ως προς το επιχείρημα ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν επιτρέπει την έκδοση, είναι αληθές, αλλά η απόφαση αυτή δεν επιβάλλει την χορήγηση ασύλου. Αν η κυβέρνηση δεν δώσει άσυλο στους 8 -και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη τους δώσει- ποιο θα είναι το μέλλον τους; Θα μείνουν στην χώρα ως λαθρομετανάστες; Χωρίς χαρτιά; Ή θα έχουμε επανάληψη επεισοδίου στυλ Οτσαλάν, να βρεθεί ένας ανέντιμος τρόπος δηλαδή και να βρεθούν στην αγκαλιά του Ερντογάν, με τους δικούς μας ως νέους ΣημιτοΠάγκαλους να παριστάνουν τους αθώους του αίματος;

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα ανάστημα να υπερασπιστεί τίποτε! Είτε πρόκειται για συντάξεις, είτε για τα ασημικά του λαού, είτε για σύνορα, είτε για νησιά, είτε για Έλληνες στρατιώτες. Ικανή μόνο για μεγάλα λόγια του αέρα. Αλλά, και για να μην την αδικώ, είναι ικανή να καταστρέφει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, για να οικοδομήσει το σοβιετικό κράτος, με τον ευνουχισμένο λαό, να παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να θέλει να δει πού μας οδηγούν...

Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]